Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια και της ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα

Κατά του πολυνομοσχεδίου που ψηφίζεται απόψε στη Βουλή

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια και της ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα

​Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Παρασκευής ξεκίνησε στην Ομόνοια, η συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ, κατά του πολυνομοσχεδίου που ψηφίζεται απόψε στη Βουλή, ενώ θα ακολουθήσει πορεία των διαδηλωτών προς το κοινοβούλιο.

Στο κάλεσμά του, το ΠΑΜΕ κάνει λόγο για «διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, νέα φοροεπιδρομή και αφαίμαξη στο λαϊκό εισόδημα» και εκτιμά ότι τα μέτρα «φωτιά» αποτελούν «προεόρτια της πιο σκληρής και σαρωτικής επίθεσης που θα συνεχιστεί τον Νοέμβρη, με στόχο την πλήρη διάλυση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης, τσάκισμα στους μισθούς, σε συντάξεις και σε εργασιακά δικαιώματα».

Παράλληλα, στις 7 μ.μ είναι προγραμματισμένο το συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Συντάγματος.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους, τονίζοντας ότι με το πολυνομοσχέδιο «η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ επεκτείνει και στο Δημόσιο τις μειώσεις συντάξεων και τις αυξήσεις ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, που έχει ήδη θεσπίσει για τον Ιδιωτικό Τομέα».

Καταγγέλλει ακόμη ότι το πολυνομοσχέδιο «περιλαμβάνει εξουθενωτικές για τα φτωχά λαϊκά στρώματα παρεμβάσεις στο πεδίο της φορολογίας και των "διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων" που αφορούν το Δημόσιο, την Υγεία, την Ενέργεια, το ΤΑΙΠΕΔ και πολλούς άλλους τομείς».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top