Μολδαβές έπεφταν θύματα trafficking- Εξαρθρώθηκε η σπείρα- Εξανάγκασαν μία κοπέλα σε άμβλωση

Τους έταζαν μία καλύτερη ζωή και στη συνέχεια τις εξέδιδαν

Μολδαβές έπεφταν θύματα trafficking- Εξαρθρώθηκε η σπείρα- Εξανάγκασαν μία κοπέλα σε άμβλωση

Κύκλωμα σωματεμπόρων εξάρθρωσε η ΕΛΑΣ, μετά από καταγγελία 28χρονης Μολδαβής. Τα μέλη της σπείρας εξαπατούσαν, κακομεταχειρίζονταν και εκμεταλλεύονταν αλλοδαπές, οι οποίες έπεφταν θύματα trafficking.

Από τον Δεκέμβριο του 2014, το κύκλωμα εντόπιζε τις γυναίκες, κυρίως από τη Μολδαβία, και αφού τους υποσχόταν μία καλύτερη ζωή και νόμιμη εργασία, τις έφερνε στη χώρα μας. Στη συνέχεια, ασκώντας τους βία και απειλές κατά των ιδίων και των οικογενειών τους, καθώς και με το πρόσχημα ύπαρξης χρέους προς τα ίδια τα μέλη της σπείρας, τις εξανάγκαζαν να εκδίδονται σε οίκους ανοχής, παρακρατώντας το σύνολο των εισπράξεών τους.

Όταν δεν επιθυμούσαν να εργαστούν στους οίκους ανοχής ή όταν προσπαθούσαν να διαφύγουν από τον έλεγχό τους τούς ασκούσαν έντονη σωματική βία. Σε μία μάλιστα περίπτωση εξανάγκασαν μία κοπέλα, παρά τη θέλησή της, σε άμβλωση, όταν πληροφορήθηκαν ότι ήταν έγκυος.

Κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το βράδυ στο κέντρο της Αθήνας, εντοπίσθηκαν τρία διαμερίσματα στα οποία κρατούνταν γυναίκες-θύματα σωματεμπορίας και συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Μολδαβίας και Αλβανίας, ηλικίας 26 και 41 ετών αντίστοιχα, μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται ακόμα τρεις συνεργοί τους, υπήκοοι Μολδαβίας, ηλικίας 28, 29 και 32 ετών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top