Το Sick Kids Hospital του Καναδά στο πλευρό της ογκολογικής μονάδας Παίδων «ΕΛΠΙΔΑ»

Δείτε το βίντεο

Το Sick Kids Hospital του Καναδά στο πλευρό της ογκολογικής μονάδας Παίδων «ΕΛΠΙΔΑ»

​Σημαντικές είναι οι εξελίξεις στη συνεργασία της «Ογκολογικής Μονάδας Παίδων Μαριάννα Βαρδινογιάννη Ελπίδα» με το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Sick Kids του Καναδά. Μια συνεργασία που ξεκίνησε το 2013, με την υπογραφή του συμφώνου αδελφοποίησης των δύο νοσοκομείων.

«Η παρουσία τους αποτελεί για την οικογένεια της ΕΛΠΙΔΑΣ μεγάλη τιμή και μοιραζόμαστε μαζί τους το όνειρο να έρθει η μέρα που κανένα Ελληνόπουλο δεν θα χρειάζεται να ταξιδεύει στο εξωτερικό για να γίνει καλά, αλλά αντιθέτως θα μπορεί να θεραπεύεται στη χώρα μας, κοντά στην οικογένειά του, στο σπίτι και στους φίλους του. Είναι για εμάς μεγάλο προνόμιο να έχουμε στο πλευρό μας το Sick Kids σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια» δήλωσε η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Μεγάλη είναι και η πρόοδος που έχει σημειωθεί στη μετεκπαίδευση γιατρών και νοσηλευτών του Ογκολογικού Νοσοκομείου, στο Sick Kids.

Η κυρία Βαρδινογιάννη, ο Διευθυντής Ανάπτυξης και Διεθνών Προγραμμάτων του Νοσοκομείου Sick Kids, Raymond King και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», ανακοίνωσαν σε συνέντευξη τύπου, τη δημιουργία παιδιατρικής βάσης δεδομένων που θα συμβάλλει στην τεχνογνωσία των μεταμοσχεύσεων και τη βελτίωση των θεραπευτικών μεθόδων, για τα παιδιά που δίνουν μάχη με τον καρκίνο.

«Αυτή είναι μία ευκαιρία για εμάς να συνεργαστούμε μαζί σας και μέσω ανθρώπων όπως ο Αλέξανδρος και η ελληνική κοινότητα στο Τορόντο, να υποστηρίξουμε την πραγματικά σημαντική δουλειά που γίνεται εδώ (στο Αγία Σοφία), χάρη σε εσάς και το εκπληκτικό σας όραμα και πάθος, να βοηθάτε παιδιά που πάσχουν από καρκίνο στην Ελλάδα» είπε ο Διευθυντής Ανάπτυξης και Διεθνών Προγραμμάτων του Νοσοκομείου Sick Kids Raymond King.

Στη συνέντευξη Τύπου παρευρέθησαν ο Πρέσβης του Καναδά στην Ελλάδα, κύριος Robert Peck και η σύζυγός του, Μαρία. Η κυρία Βαρδινογιάννη τ��νισε την ανεκτίμητη βοήθειά τους στο έργο της «ΕΛΠΙΔΑΣ» και απένειμε στον Πρέσβη του Καναδά το τιμητικό δίπλωμα του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ».

«Αυτή η συνεργασία είναι το αποτέλεσμα ενός πολύ σημαντικού ζητήματος της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων, βασισμένο στο αντικείμενο στο πως να βελτιώνεται η ζωή των παιδιών με καρκίνο. Μαριάννα υπερασπίζεσαι τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο, εδώ στην Ελλάδα για πολλές δεκαετίες, και αυτό δείχνει το πάθος και την αφοσίωση σου να παλέψεις με αυτή την τρομερή ασθένεια» ανέφερε ο κύριος Robert Peck.

Στην εκδήλωση τιμήθηκε επίσης ο κύριος Αλέξανδρος Γεωργιάδης, Πρόεδρος της Εταιρείας «Κrinos Foods Canada» βασικός χορηγός του μεγαλύτερου Street Festival της Ελληνικής Ομογένειας στο Τορόντο, το οποίο θα ενισχύει με ετήσια δωρεά του το πρόγραμμα αδελφοποίησης των δυο νοσοκομείων. Μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης έστειλε για άλλη μια φορά από το Παρίσι, όπου βρίσκεται, η Νάνα Μούσχουρη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top