Telegraph: H Ελλάδα ανεβάζει την είσοδο στα τουριστικά αξιοθέατ��

Η βρετανική εφημερίδα ήταν η πρώτη που έριξε τα βέλη της κατά της κυβέρνησης

Telegraph: H Ελλάδα ανεβάζει την είσοδο στα τουριστικά αξιοθέατα

​H Ελλάδα ανεβάζει την είσοδο στα τουριστικά αξιοθέατα για να βοηθήσει στην αποπληρωμή των χρεών της. Με αυτόν τον τίτλο η βρετανική Telegraph σχολιάζει τις αυξήσεις στα τουριστικά αξιοθέατα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, αυτή η απόφαση υπαγορεύεται από την αδυναμία της χώρας να αποπληρώσει το χρέος της και δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί να ρίξει το βάρος εξ ολοκλήρου στους Έλληνες που με τη σειρά τους θα αναγκαστούν να πληρώσουν περισσότερους φόρους και να υποστούν περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Με την αύξηση, το εισιτήριο για να εισέλθει κάποιος τουρίστας στην Ακρόπολη ανεβαίνει από τα 12 ευρώ στα 20 ευρώ. Η εφημερίδα μάλιστα ξεκινά και γκάλοπ με την ερώτηση αν οι τουρίστες πρέπει να πληρώσουν κάτι παραπάνω προκειμένου να βοηθήσουν την Ελλάδα να βγει από την κρίση.

Η νέα τιμή στην Ακρόπολη θα είναι υψηλότερη από αυτήν που πληρώνει ένας τουρίστας για να περιηγηθεί στον Πύργο του Άιφελ και το Λούβρο, αλλά φθηνότερο από όσα δίνει για να δει από κοντά το «Tower of London». Όντως για να επισκεφτεί κάποιος το Λούβρο στο Παρίσι, η είσοδος είναι 13 ευρώ.

Η είσοδος στον Πύργο του Άιφελ κοστίζει 15 ευρώ μέχρι τον τρίτο όροφο, ενώ για να μπει κάποιος στη Σαγράδα Φαμίλια στη Βαρκελώνη που σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Γκαουντί πληρώνει 15 ευρώ.

Στο Λονδίνο τα περισσότερα αξιοθέατα είναι αρκετά ακριβά. Στο βρετανικό μουσείο που φιλοξενεί και τις καρυάτιδες η είσοδος είναι 16.5 ευρώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top