Παραδοχή αστυνομικού για την δολοφονία Φύσσα: Δεν μπορούσαμε να επέμβουμε σε 50 χρυσαυγίτες

Περιέγραψε τα τελευταία λεπτά του αδικοχαμένου μουσικού

​Την αδυναμία των αστυνομικών να αντιδράσουν μπροστά στον όγκο των χρυσαυγιτών που επιτέθηκαν στον Παύλο Φύσσα επικαλέστηκε στο δικαστήριο, ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ που βρισκόταν στην περιοχή τη στιγμή του φονικού.

Είδαν σιδερογροθιές και μαδέρια αλλά οι άνδρες της ομάδ��ς ΔΙΑΣ που βρίσκονταν κοντά στο σημείο όπου έπεσε νεκρός ο Παύλος Φύσσας, αντέδρασαν όταν ήδη ήταν αργά.

Ο αστυνομικός που κατέθεσε στη δίκη της Χρυσής Αυγής περιέγραψε επί χάρτου, τον οποίο έστησε στη�� αίθουσα η πολιτική αγωγή, όλες τις κινήσεις των Χρυσαυγιτών και της αστυνομίας τη μοιραία νύχτα.

Μάρτυρας: Όταν φτάσαμε ενημερώσαμε το κέντρο, δίνοντας την εικόνα, και μας είπαν να παραμείνουμε σε απόσταση. Άκουσα ότι υπήρχαν σιδερογροθιές.

Ερώτηση: Δεν έπρεπε λοιπόν να επέμβετε;

Μάρτυρας: Να κάναμε ακριβώς τι; Πως θα επεμβαίναμε οκτώ άτομα σε πενήντα;

Οι αστυνομικοί είδαν από μακριά τη συμπλοκή των χρυσαυγιτών με τον Παύλο Φύσσα.

Μάρτυρας: Επειδή κρατούσαν και μαδέρια περίμενα ότι θα πήγαιναν να σπάσουν την καφετέρια... Από την απόσταση που ήμασταν δεν μπορούσα να δω αν όλοι χτυπούσαν τον Φύσσα. Ήταν ένα κουβάρι άνθρωποι. Όταν πήγαμε προς τα εκεί η ομάδα που ήταν μαζί με τον Ρουπακιά έτρεξε και έφυγε...

Ερώτηση: Ο Ρουπακιάς πως μπόρεσε και πήγε στο αυτοκίνητο αφού έφτασαν 3-4 αστυνομικοί που πιασαν τον Φύσσα κι όχι αυτόν;

Μάρτυρας: Τον είδαμε που πήγαινε προς το αυτοκίνητο και τον βγάλαμε έξω... Το κέντρο μας είπε να κάνουμε προσαγωγή όποιον προσομοίαζαν τα χαρακτηριστικά του με Χρυσή Αυγή και έτρεχε.

Ερώτηση: Και δεν βρέθηκε κανένας στο σημείο να προσαχθεί;

Μάρτυρας: Δεν ξέρω να πω... Θα κυνηγά��ι κάθε αστυν��μικός 5-6 άτομα; Ποιον να συλλάβει;

Ωστόσο εκείνη τη νύχτα τελικά δεν προσήχθη ούτε ένας. Μόνο ο Γιώργος Ρουπακιάς τον οποίο έδειξε ο ίδιος ο Παύλος Φύσσας πριν ξεψυχήσει.

Η εξέταση του μάρτυρα- αστυνομικού συνεχίστηκε με ερωτήσεις από την πλευρά των συνηγόρων υπεράσπισης, κάποιοι από τους οποίους αμφισβήτησαν ακόμα και ότι η επίθεση που οδήγησε στη δολοφονία Φύσσα έγινε από χρυσαυγίτες!

Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα που ακολουθεί:

Συν.υπερ. Στην πρώτη σας κατάθεση δεν αναφέρατε καδρόνια.

Πολ.αγ. : Είναι ψέματα αυτό που λέτε.

Πρόεδρος : Εδώ την έχουμε θα τη διαβάσουμε....

Μαρτ: Είχανε καδρόνια.

Πρόεδρος : Οι πάντες έχουμε τις καταθέσεις στα χέρια μας...μιλάει για καδρόνια...αν έχετε κάτι πιο σαφές να ρωτήσετε....

Συν. Υπερ.: Είστε βέβαιος οτι αυτό που είδατε ήταν ασύρματος; Εχετε δει κάτι τέτοιο στα τζάμπο;

(Γέλια από το ακροατήριο όπου παριστάμενος φίλος του Π.Φύσσα λέει σαρκαστικά : "από τα Τζάμπο τα παίρνουνε").

Μαρτ.: Είμαι βέβαιος ότι ήταν ασύρματος.

Συν. υπερ.: Σε ποιόν είπε ο Φύσσας αυτός με μαχαίρωσε;

Πρόεδρος : Θα τον έχουμε εδώ μάρτυρα.

Συν.υπερ. : Ξέρετε αν και οι χιπ-χοπ φοράνε μαύρα μπλουζάκια κι έχουν την εμφάνιση που περιγράψατε για τους χρυσαυγίτες;

Μαρτ.: Πιθανολογείτε ότι αυτοί που έτρεχαν μετά τη δολοφονία ήταν χεβιμεταλάδες;

Πρόεδρος: Περιμένετε να διαβάσουμε την περιγραφή όπως την έχει δώσει ...έχει πει λοιπόν ότι ήταν μαυροφορεμένοι με μούσια και κοντά μαλλια.

Συν.υπερ. : Εσείς έχετε πει ότι οι ��ρυσαυγίτες φοράνε παντελόνια παραλλαγής.

Μαρτ.: Κάποιοι από αυτούς.

Συν.υπερ.: Εκείνο το βράδυ όμως δεν είδατε παντελόνια παραλλαγής. Πείτε μας, ο Μπολτ τα 100 μέτρα τα κάνει σε δέκα δευτερόλεπτα ,εσείς πόσο χρειάστηκε για να φτάσετε στο σημείο συμπλοκής;

Μαρτ.: Τα 100 μέτρα για να μπεις στην αστυνομία τα κάνεις σε 16 δευτερόλεπτα .

Συν.Υπερ.: Αποκλείεται να μπήκε στο αυτοκίνητο ο Ρουπακιάς όταν φτάσατε εσείς για να πάρει τα στοχιεία του, ταυτότητα κλπ, και να σας τα δώσει;

Μαρτ.: Δεν μου έδωσε τέτοια εντύπωση.

Συν.Υπερ.: Πόση ώρα μετά κατέπεσε ο Φύσσας αφού είχε σταματήσει η συμπλοκή;

Μαρτ.: Για περίπου π��ντε λεπτά ήταν όρθιος , όταν πια τον πήρε το ασθενοφόρο φαινόταν να μην έχει τις αισθήσεις του, δεν ξέρω αν ήταν νεκρός.

H δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τετάρτη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top