Ελλείψεις σε 10 παιδικά εμβόλια- Ανάστατοι οι γονείς- Ανήσυχοι οι παιδίατροι

Αυξημένη ζήτηση και αυστηροί ποιοτικοί έλεγχοι καθυστερούν την παραγωγή εμβολίων

Ανάστατοι είναι οι γονείς αφού οι ελλείψεις σε δέκα παιδικά εμβόλια συνεχίζονται. Οι φαρμακοποιοί και οι παιδίατροι εκφράζουν την ανησυχία τους, ειδικά για τους εμβολιασμούς των βρεφών που κάνουν τα πρώτα τους εμβόλια.

Στις 30 Σεπτεμβρίου το Υπουργείο Υγείας ενημέρωνε ότι μέσα σε δέκα μέρες το θέμα της έλλειψης των εμβολίων θα είχε λήξει. Δύο εβδομάδες μετά φαρμακοποιοί, παιδίατροι και γονείς ανησυχούν, καθώς εξακολουθούν να υπάρχουν ελλείψεις.

«Παρατηρείται μεγάλη έλλειψη στα φάρμακα γενικά, κυρίως όμως μεγάλο πρόβλημα μεγάλης ανάγκης ζαχάρου, ινσουλίνης και παιδικά εμβόλια που τα ψάχνουν απεγνωσμένα οι γονείς και δεν τα βρίσκουν» αναφέρει φαρμακοποιός.

Ο ΕΟΦ από τις 5 Οκτωβρίου ενημέρωνε ότι η έλλειψη αυτή οφείλεται στην αυξημένη ζήτηση των εμβολίων κοκκύτη αλλά και στη μείωση τη�� παραγωγής λόγω αυστηρότερων ποιοτικών ελέγχων. Τόνιζε μάλιστα ότι σε κάποια εμβόλια η παράδοση θα καθυστερήσει μετά το τέλος Οκτωβρίου.

Έλλειψη εξακολουθεί να παρατηρείται στα τετραδύναμα εμβόλια διφθερίτιδας-κοκκύτη-τετάνου- πολιομυελιτιδας, στα πενταπλά, στο εμβόλιο της ηπατίτδας Α, στο τετραπλό Ιλαράς-Ερυθράς-Παρωτίτιδας-Ανεμοβλογιάς, στο εμβόλιο της Ηπατίτδας Β, στου μηνυγγιτιδόκοκκου και το τετραδύναμο διφθερίτιδας-κοκκύτη-τετάνου-πολιομυελίτιδας για εφήβους.

Για διγλωσσία του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΦ στο θέμα των ελλείψεων κάνει λόγο το ΠΟΤΑΜΙ ενώ ερωτήσεις στη Βουλή έκαναν οι βουλευτές του κόμματος, Κώστας Μπαργιώτας και Κατερίνα Μάρκου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top