Δεν θα διεξαχθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο

Αντιδρούν οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής

Δεν θα διεξαχθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο

Έντονα αντέδρασαν οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, μετά τη ματαίωση της μεταφοράς της από τον Κορυδαλλό όπου διεξάγεται, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εφετείου της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, υποστηρίζουν στην έγγραφη καταγγελία τους που κατατέθηκε στο δικαστήριο:

«Συνήγοροι πολιτικής αγωγής στη δίκη της ΧΑ καταγγέλλουμε την απροκάλυπτη ματαίωση της μεταφοράς της από τον Κορυδαλλό στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εφετείου Αθηνών, ενώ μάλιστα είχαν ολοκληρωθεί τα απαιτούμενα έργα λειτουργικού της διαχωρισμού από το υπόλοιπο κτίριο του Εφετείου, χωριστής εισόδου και διαρρύθμισης του εσωτερικού της.

Αντί όμως να μεταφερθεί εκεί η δίκη της ΧΑ, όπως επανειλημμένα ζητήθηκε από την πολιτική αγωγή, εκατοντάδες κοινωνικούς φορείς, σύσσωμη την τοπική κοινωνία Κορυδαλλού αλλά και από την ίδια την πρόεδρο του δικαστηρίου, ο υπουργός Δικαιοσύνης με την υπ.αριθμ. 73774/7/10/2015 απόφασή του (ΦΕΚ 2160/7/10/2015) όρισε την αίθουσα αυτή ως τόπο διεξαγωγής μιας δίκης για εμπορία ναρκωτικών και απέκλεισε τη μεταφορά της δίκης της ΧΑ.

Πρόκειται για απροσχημάτιστη αυθαιρεσία και εμπαιγμό όλων των παραπάνω, που δείχνει ότι η κυβέρνηση επιθυμεί σταθερά την υποβάθμιση, την περιθωριοποίηση της δίκης, την απεμπόληση της ανάγκης ασφαλούς διεξαγωγής και απρόσκοπτης δημοσιότητας και την περιφρόνηση ακόμα και του ίδιου δικαστηρίου.

Η απαίτηση άμεσης μεταφοράς της δίκης από τον Κορυδαλλό στον φυσικό της χώρο, την αίθουσα εκδηλώσεων του Εφετείου Αθηνων, παραμένει ανυποχώρητη και ζητάμε από όλους τους εμπλεκόμενους την έμπρακτη υλοποίησή της».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top