ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ star.gr: Δεν έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις για τον βιασμό στο «Παπάφειο»

Δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ασκήθηκαν ποινικές διώξεις στον μητροπολίτη Άνθιμο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ star.gr: Δεν έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις για τον βιασμό στο «Παπάφειο»

​Μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η αποκάλυψη της σκοτεινής υπόθεσης του βιασμού ενός ανήλικου παιδιού από έναν άλλον ανήλικο, τροφίμων στο Παπάφειο Ίδρυμα Θεσσαλονίκης, υπήρξαν δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για ποινικές διώξεις εναντίον του ΔΣ του ιδρύματος.

Ωστόσο, το star.gr επικοινώνησε με το δικηγόρο του ιδρύματος, ο οποίος διέψευσε ότι έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις- τουλάχιστον μέχρι στιγμής- σε βάρος του διευθυντή του ιδρύματος και όλων των μελών του διοικητικού συμβουλίου για παράβαση καθήκοντος και υπόθαλψη εγκληματία.

Μάλιστα, τα δημοσιεύματα ανέφεραν πως ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος και του μητροπολίτη Άνθιμου, ο οποίος είναι διευθυντής του ΔΣ του Παπάφειου Ιδρύματος, κάτι που σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του star.gr, επίσης δεν ισχύει.

Αν και η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης, οι φερόμενοι ως ένοχοι μένουν ατιμώρητοι.

Η σοκαριστική υπόθεση

Ήταν Μάρτιος του 2012, όταν ένα αγοράκι μόλις 7,5 ετών, τρόφιμος του Παπάφειου, είπε στην κοινωνική λειτουργό του ιδρύματος, ότι το προηγούμενο βράδυ μεγαλύτερος σε ηλικία τρόφιμος, συγκεκριμένα ένας 13χρονος, τον βίασε.

Τότε, η επιστήμονας φέρεται να ενημέρωσε τον διευθυντή και τη διοίκηση του Παπάφειου, για να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η διεύθυνση του Παπάφειου το μόνο που φέρεται να έκανε, ήταν να στείλει έγγραφο στην εισαγγελία Καστοριάς, ζητώντας να απομακρυνθεί ο 13χρονος από το ίδρυμα, επειδή «παρουσιάζει αντικοινωνική συμπεριφορά».

Το έγγραφο στάλθηκε εκεί, επειδή η εντολή φιλοξενίας του ανήλικου στο Παπάφειο δόθηκε από τον εισαγγελέα Καστοριάς, με σχετική διάταξη.

Έτσι, το παιδί έμεινε απροστάτευτο και τρεις μήνες μετά, βιάστηκε ακόμα δύο φορές από τον ίδιο τρόφιμο. Ο μικρός διακομίστηκε στο νοσοκομείο και τότε άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top