Έλεγχοι Τροχαίας σε σχολικά λεωφορεία: 158 παραβάσεις στην Αττική και 145 στη Θεσσαλονίκη

Παράλληλα εκδηλώνονται συμπληρωματικές δράσεις για τη διαμόρφωση ορθής κυκλοφοριακής αντίληψης και αγωγής

Έλεγχοι Τροχαίας σε σχολικά λεωφορεία: 158 παραβάσεις στην Αττική και 145 στη Θεσσαλονίκη

​Ελέγχους πραγματοποίησε η Τροχαία σε σχολικά λεωφορεία κατά τους οποίους βρέθηκαν 158 παραβάσεις στην Αττική και 145 στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα σε εξόρμηση της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής που έγινε στη Λεωφόρο Βάρης - Κορωπίου, στις 7 Οκτωβρίου εντοπίστηκαν 152 παραβάσεις σε διατάξεις περί τοποθέτησης και λειτουργίας ταχογράφου, 4 για ζώνες, μία για στέρηση Πιστοποιητικού Επαγγελματικής Ικανότητας και μία για παράβαση άλλης διάταξης της τροχαίας νομοθεσίας.
Στη Θεσσαλονίκη, η Διεύθυνση Τροχαίας πραγματοποίησε 569 ελέγχους σε σχολικά λεωφορεία, κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο της νέας σχολικής περιόδου και βεβαιώθηκαν 145 παραβάσεις.
Συγκεκριμένα, οι 15 αφορούν την παραβίαση του ορίου ταχύτητας, οι 22 αφορούν τη μη σωστή λειτουργία ταχογράφου, οι 4 αφορούν τη μη αναγραφή ορίου ταχύτητας, οι 19 αφορούν σε έλλειψη ή μη χρήση ζώνης ασφαλείας, οι 6 αφορούν σε ανασφάλιστα οχήματα, μία αφορά σε στέρηση προβλεπόμενης άδειας, οι 7 αφορούν σε έλλειψη του σχετικού κιβωτίου πρώτων βοηθειών (φαρμακείο) και οι υπόλοιπες 71 αφορούν διάφορες άλλες τροχονομικές παραβάσεις.
Οι έλεγχοι στα σχολικά λεωφορεία θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς, ενώ παράλληλα εκδηλώνονται συμπληρωματικές δράσεις σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα και άλλους αρμόδιους φορείς που αφορούν στη διαμόρφωση ορθής κυκλοφοριακής αντίληψης και αγωγής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top