Υπόθεση λίστας Λαγκάρντ: Διεκόπη η δίκη Διώτη για τις 29 Οκτωβρίου

Κατηγορείται για κακουργηματική απιστία σε βάρος του Δημοσίου

​Για τις 29 Οκτωβρίου διεκόπη η δίκη του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτη, σχετικά με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Ο κ. Διώτης κατηγορείται για κακουργηματική απιστία σε βάρος του Δημοσίου, καθώς δεν αξιοποίησε τη δυνατότητά του να αντλήσει στοιχεία από τη λίστα και να ασκήσει φορολογικούς ελέγχους. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν μπορούσε να αξιοποιήσει τη λίστα, καθώς επρόκειτο για παράνομο υλικό.
Κατά την κατάθεσή του ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου, όπου κατηγορούμενος ήταν ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο κ. Διώτης είχε ισχυριστεί ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών δεν του παρέδωσε το usb με τα ονόματα των καταθετών της λίστας Λαγκάρντ, πριν αποχωρήσει από το υπουργείο Οικονομικών.
Παράλληλα, ο κ. Διώτης είχε αναφέρει ότι ο διοικητής της ΕΥΠ κ. Μπίκας του είχε επιβεβαιώσει ότι αρχικά η εν λόγω λίστα είχε έρθει στην Ελλάδα μέσω των μυστικών γαλλικών και ελληνικών υπηρεσιών.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top