ΦΡΙΚΗ: Κατηγορούν το Παπάφειο ίδρυμα για συγκάλυψη τριπλού βιασμού 7χρονου

Ποινικές διώξεις για «κουκούλωμα» της υπόθεσης

Φρίκη προκαλεί η είδηση την οποία δημοσιεύει το τοπικό site makthes, ότι έχει σχηματιστεί δικογραφία και έχουν σταλεί διώξεις από την Εισαγγελέα για «κουκούλωμα» υπόθεσης βιασμού ανήλικου από ανήλικο, που ήταν τρόφιμοι του Παπάφειου ιδρύματος Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, η διοίκηση του ιδρύματος και ο διευθυντής φέρονται ότι κρατούσαν κρυφή σχετική αναφορά κοινωνικής λειτουργού, προκειμένου να μη βλάψουν το όνομα του ιδρύματος.

Η υπόθεση αποκαλύφτηκε όταν οι βιασμοί επαναλήφθηκαν λίγους μήνες μετά με θύμα το ίδιο ανήλικο αγόρι και τότε έγινε αναφορά στις εισαγγελικές αρχές.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ήταν Μάρτιος του 2012, όταν ένα αγοράκι μόλις 7,5 ετών, τρόφιμος του Παπάφειου, είπε στην κοινωνική λειτουργό του ιδρύματος, ότι το προηγούμενο βράδυ μεγαλύτερος σε ηλικία τρόφιμος, συγκεκριμένα ένας 13χρονος, τον βίασε.

Τότε, η επιστήμονας, ενημέρωσε τον διευθυντή και τη διοίκηση του Παπάφειου, για να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα. Ωστόσο, η διεύθυνση του Παπάφειου, φέρεται να έστειλε έγγραφο στην εισαγγελία Καστοριάς, ζητώντας να απομακρυνθεί ο 13χρονος από το ίδρυμα, επειδή “παρουσιάζει αντικοινωνική συμπεριφορά”.

Το έγγραφο στάλθηκε εκεί, επειδή η εντολή φιλοξενίας του ανήλικου στο Παπάφειο δόθηκε από τον εισαγγελέα Καστοριάς, με σχετική διάταξη.

Έτσι, το παιδί σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, έμεινε απροστάτευτο και τρεις μήνες μετά, βιάστηκε ακόμα δύο φορές από τον ίδιο τρόφιμο. Ο μικρός διακομίστηκε στο νοσοκομείο και τότε άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι. Οι υπεύθυνοι του Παπάφειου έστειλαν σχετική αναφορά στις διωκτικές και εισαγγελικές αρχές, και τότε σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του 13χρονου για βιασμό ανηλίκου.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών που χειρίστηκε τη δικογραφία των ευθυνών πρότεινε να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο, ως προς τους διοικούντες του Παπάφειου, θεωρώντας ότι δεν προκύπτουν ποινικά επιλήψιμες πράξεις.

Η αρχειοθέτηση όμως, δεν εγκρίθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, η αντεισαγγελέας Εφετών Ειρήνη Χ��υσογιάννη έστειλε πίσω τη δικογραφία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, με την παραγγελία να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του διευθυντή του ιδρύματος και όλων των μελών του διοικητικού συμβουλίου για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της υπόθαλψης εγκληματία.

Πηγή: makthes

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top