Οδηγοί ταξί παίρνουν 700 ευρώ ανά άτομο ταρίφα για να μεταφέρουν τους μετανάστες στα σύνορα!

ΔΕΙΤΕ το βίντεο- πρώτη ανάρτηση 10/10/2015 20:45

Οδηγοί ταξί παίρνουν 700 ευρώ ανά άτομο ταρίφα για να μεταφέρουν τους μετανάστες στα σύνορα!

​Με ποσά πάνω από 700 ευρώ χρεώνουν οδηγοί ταξί τους μετανάστες για να τους μεταφέρουν στα σύνορα από την Αθήνα. Γι’ αυτές τις χρυσές μεταφορές μεσολαβούν και αλλοδαποί που τους πλησιάζουν στα σημεία που συγκεντρώνονται.

«Άμα βάλει τέσσερα άτομα μέσα μπορεί να τους πάρει και ένα χιλιάρικο» λέει ένας οδηγός ταξί στον δημοσιογράφο του STAR, Βαγγέλη Γκούμα και είναι η παραδοχή από τους ίδιους τους οδηγούς ταξί ότι η ταρίφα για την διαδρομή ως τα σύνορα από την πλατεία Βικτωρίας είναι 700 ευρώ και πάνω.

Αυτό αναφέρει και ο διεθνής οργανισμός μετανάστευσης ο οποίος σημειώνει ότι ο αριθμός των μεταναστών που έρχεται στην χώρα μας αυξάνεται συνεχώς.

Ο άνθρωπος που θα δείτε στο βίντεο, το πρωί είχε πλησιάσει δεκάδες μετανάστες για να τους πλασάρει φυλλάδια για να μετακινηθούν με πούλμαν και όποιο άλλο μέσο υπάρχει προς τα σύνορα. Στην θέα της κάμερας απομακρύνθηκε γρήγορα χωρίς να απαντήσει σε καμία από τις ερωτήσεις.

Κοινό μυστικό είναι στην πιάτσα των ταξί ότι υπάρχουν οδηγοί που κάνουν χρυσές κούρσες μεταφέροντας μετανάστες προς τα σύνορα με τα Σκόπια, εκμεταλλευόμενοι πολλές φορές την πιθανότητα οι τελευταίοι να μην έχουν κανέναν έγγραφο προσωρινής διαμονής στην χώρα μας.

Η πλατεία Βικτωρίας πλέον έχει ακουστεί μέχρι το Αφγανιστάν και την Συρία καθώς όσοι μετανάστες έρχονται καταλήγουν σε αυτή γνωρίζοντας ότι θα βρουν εδώ το μέσο για να φύγουν από την χώρα μας πληρώνοντας από 40 μέχρι και 1000 ευρώ ανάλογα το... όχημα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top