ΜΟΝΟ δυο κρατούμενοι έχουν ζητήσει βραχιολάκι γι�� κατ' οίκον περιορισμό!

ΔΕΙΤΕ το βίντεο

ΜΟΝΟ δυο κρατούμενοι έχουν ζητήσει βραχιολάκι για κατ

​Σχεδόν πέντε μήνες έχουν περάσει από την έναρξη της πιλοτικής εφαρμογής του μέτρου της αποφυλάκισης με βραχιολάκι και μόλις δύο κρατούμενοι ζήτησαν να ενταχθούν στο πρόγραμμα του κατ' οίκον περιορισμού.

Το υπουργείο δικαιοσύνης ξεκινάει ενημερωτική καμπάνια ενώ ένας από τους ανασταλτικούς παράγοντες φαίνεται να είναι και το κόστος λειτουργίας του βραχιολιού που επιβαρύνει τον κρατούμενο.

Αυτό είναι το περιβόητο ηλεκτρονικό βραχιολάκι που ανοίγει την πόρτα της φυλακής και δίνει την δυνατότητα στον κρατούμενο να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του στο σπίτι του σε κατοίκων περιορισμό.

Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και για νεαρούς κρατούμενους που επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές στους πανεπιστήμιο.

Παρά το γεγονός ότι αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα που αφορά 250 κρατουμένους τρέχει ήδη εδώ και 6 μήνες, το ενδιαφέρον από τους χιλιάδες κρατουμένους είναι από ελάχιστο έως ανύπαρκτο.

Μόνο δύο φυλακισμένοι έκαναν αίτηση και φόρεσαν βραχιολάκι ενώ η τρίτη αίτηση απορρίφτηκε καθώς δεν υπήρχε στο σπίτι του σταθερό τηλέφωνο που αποτελεί μία από τις βασικές προϋποθέσεις.

Το μειωμένο ενδιαφέρον ίσως να έχει να κάνει και με το κόστος του βραχιολιού που αγγίζει τα 450 ευρώ το μήνα. Ποσό που επιβαρύνεται ο κρατούμενος.

Το πιλοτικό πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί τους επόμενους 12 μήνες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top