ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Κρήτης - Η επιστολή του προς τον Φίλη

Προσβλήθηκε από τις δηλώσεις της ηγεσίας, ότι τα Συμβούλια των ΑΕΙ αυτοακυρώθηκαν

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Κρήτης - Η επιστολή του προς τον Φίλη

​Ο πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Γρηγόρης Σηφάκης υπέβαλε την παραίτηση του σε επιστολή που έστειλε προς τον Υπουργό Παιδείας, δηλώνοντας βαθιά προσβεβλημένος από τις δηλώσεις της ηγεσίας, ότι τα Συμβούλια των ΑΕΙ αυτοακυρώθηκαν.

Η παραίτηση Σηφάκη έρχεται μετά τις θέσεις του πρώην υπουργού Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά κατά των Συμβουλίων και τις προγραμματικές δηλώσεις του νέου ηγετικού διδύμου στο υπουργείο, Νίκου Φίλη-Σίας Αναγνωστοπούλου, για τον ρόλο των Συμβουλίων. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή», ο πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρης Μπερτσιμάς εξετάζει σοβαρά να παραιτηθεί, όπως και πολλά άλλα μέλη Συμβουλίων ΑΕΙ. Μάλιστα, σύμφωνα με χθεσινή απόφαση, την Κυριακή οι πρόεδροι των Συμβουλίων και οι αναπληρωτές τους θα συνεδριάσουν εκτάκτως στην Αθήνα για να εξετάσουν τη στάση τους.

«Από τις πρόσφατες προγραμματικές δηλώσεις σας συνάγεται αβίαστα ότι αγνοε��τε ποιός είναι ο ρόλος των πανεπιστημιακών συμβουλίων διεθνώς ή ποιό υπήρξε το έργο τους στη χώρα μας - εννοείται ότι γνωρίζω καλύτερα τα του Πανεπιστημίου Κρήτης» αναφέρει ο κ. Σηφάκης στην επιστολή προς τον κ.Φίλη και μεταξύ άλλων προσθέτει:

«Δεν αισθάνθηκα ποτέ ως τώρα να με υποτιμούν ή να με προσβάλλουν, κατά τη διάρκεια πενήντα χρόνων υπηρεσίας και ενασχόλησης με την ανώτατη παιδεία και επιστημονική έρευνα (σε αρκετά Πανεπιστήμια σε αρκετές χώρες)».

O ίδιος καταλήγει: «[…] γι’ αυτό στην παρούσα περίσταση δεν μου μένει παρά να παραιτηθώ από το αξίωμα του Προέδρου του Συμβουλίου του ΠΚ».

Αναλυτικά η επιστολή όπως δημοσιεύτηκε στο cretapost:
epistolh-shfakh.jpg
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top