Εκατοντάδες τα θύματα των δύο απατεώνων με τις προπληρωμένες κάρτες

Έχουν απλώσει τα δίχτυα τους σε όλη την Ελλάδα

Εκατοντάδες τα θύματα των δύο απατεώνων με τις προπληρωμένες κάρτες

​Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ χρέωσαν 2 αετονύχιδες τους ιδιοκτήτες μίνι μάρκετ, περιπτέρων και άλλων καταστημάτων που εκδίδουν προπληρωμένες κάρτες διαδικτυακών συναλλαγών.

Οι δύο απατεώνες έχουν απλώσει τα δίχτυα τους σε όλη την Ελλάδα. Τι κάνουν; Τηλεφωνούν στα θύματά τους ως τεχνικοί της εταιρείας που έχει τοποθετήσει τα μηχανήματα και τους λένε ότι φαίνεται να έχουν εκδώσει το τελευταίο διάστημα προπληρωμένες κάρτες αξίας χιλιάδων ευρώ. Για να διαπιστώσουν αν υπάρχει βλάβη ζητάνε από τον ιδιοκτήτη να εκδώσει μια προπληρωμένη κάρτα των εκατό ευρώ, την οποία θα ακυρώσουν αμέσως, ενώ ζητάνε και τον κωδικό της κάρτας.

Οι αετονύχιδες, δύο άνδρες, ηλικίας 43 και 53 χρόνων, δεν ακυρώνουν βέβαια τις κάρτες, αλλά στοιχηματίζουν στο διαδίκτυο ή κάνουν αγορές. Μάλιστα όπως λένε οι αστυνομικοί της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος τα κέρδη τους από το στοιχιματισμό ξεπερνούν τις 100 χιλιάδες ευρώ.

Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς πολλοί εμφανίζονται ως πελάτες τους αποσπούν τους κωδικούς και τους χρεώνουν πριν προλάβουν να αντιδράσουν. Οι αστυνομικοί της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος ξέρουν ποιοι είναι, όμως δεν τους έχουν εντοπίσει ακόμη καθώς αλλάζουν συνεχώς διευθύνσεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top