Μάγδα Φύσσα: Ο Ρουπακιάς λίγο μετά την δολοφονία είπε στους αστυνομικούς: «Δικός σας είμαι!»

Διεκόπη για λίγο η δίκη λόγω αδιαθεσίας της μητέρας του Παύλου Φύσσα-Πρώτη ανάρτηση: 06/10/2015 11:49

Μάγδα Φύσσα: Ο Ρουπακιάς λίγο μετά την δολοφονία είπε στους αστυνομικούς: «Δικός σας είμαι!»

Συγκλονιστική ήταν για ακόμα μια φορά η μητέρα του Παύλου Φύσσα στην κατάθεσή της, η οποία είχε διακοπεί την περασμένη Παρασκευή.

Σήμερα, στην έναρξη της δίκης αποφασίσθηκε ότι τα βίντεο και τα ηχητικά ντοκουμέντα θα προβληθούν και θα ακουστούν στο τέλος της ακροαματικής διαδικασίας.

Ωστόσο λίγο μετά τις 10:30 η Μάγδα Φύσσα αισθάνθηκε αδιαθεσία και διακόπηκε για λίγο η δίκη.

Να σημειωθεί οτι το επίμαχο βίντεο βρέθηκε στον σκληρό δίσκο του φερόμενου ως πυρηνάρχη της Νίκαιας Γιώργου Πατέλη. Σε αυτό ο κατηγορούμενος μιλάει σε μέλη της Χρυσής Αυγής και φέρεται να λέει ότι ενώ θα ψωνίζουν στο «παζάρι της Παναγίτσας» θα βρίσκονται κοντά 20 μέλη της Χρυσής Αυγής, οπλισμένα, τα οποία θα περιμένουν «εντολή Λαγού».

Η Μάγδα Φύσσα στην αρχή μίλησε για την στάση των αστυνομικών την νύχτα που σκοτώθηκε ο γιος της. Μάλιστα είπε χαρακτηριστικά ότι ο Γιώργος Ρουπακιάς όταν συνελήφθη είπε στους αστυνομικούς: «Είμαι δικός σας».

Όταν τον ρώτησαν αν είναι αστυνομικός εκείνος απάντησε «όχι, είμαι Χρυσή Αυγή» θέλοντας να δείξει ότι ενδεχομένως υπήρξε μια σχέση ανάμεσα στην Χρυσή Αυγή και την Αστυνομία.

Μάγδα Φύσσα: Από τα 50 άτομα, στο τάγμα εφόδου, δεν συνέλαβε κανέναν η Αστυνομία. Έπιασαν τα παιδιά και τα έβαλαν μαζί με τον δολοφόνο! Τα παιδιά δεν τον γνώριζαν! Καθόταν σταυροπόδι, με το κινητό του! Οταν έμαθαν ότι ο Παύλος υπέκυψε, άρχισαν να φωνάζουν, να χτυπιούνται... Τότε ο δολοφόνος φοβήθηκε και ζήτησε να του αλλάξουν δωμάτιο. Μάλιστα προηγουμένως αστειευόταν μαζί τους, γιατί είστε εσείς εδώ, κλπ... Τον άφησαν χωρίς συνοδεία, μόνο του... Θα μπορούσε να φύγει... Ο χώρος τού ήταν οικείος...

Συνήγορος πολιτικής αγωγής: Έχει περιέλθει σε γνώση σας βίντεο από τη δράση του τάγματος εφόδου;

Μάγδα Φύσσα: Ναι είδα το βίντεο. Ο Πατέλης δίνει εντολές στα μέλη του, μέσα σε ένα γραφείο, για μία επίθεση που θέλουν να κάνουν. «Μόνο εάν πάρω το ΟΚ από τον Λαγό θα κάνουμε την επίθεση. Είμαστε Χρυσή Αυγή. Ο,τι κινείται σφάζεται», λέει ο Πατέλης. Φυσικά ο Λαγός δεν είναι μόνος του. Είναι και οι άλλοι βουλευτές και ο αρχηγός. Τίποτε δεν γίνεται αν δεν δώσει εντολή ο αρχηγός.

Πρόεδρος: Από που έχετε οδηγηθεί σε αυτό που λέτε;

Μάγδα Φύσσα: Είναι η ιεραρχία, είναι η ιδεολογία, είναι όλο αυτό που ονομάζεται Χρύση Αυγή.

Συνήγορος πολιτικής αγωγής: Έχετε ακούσει ένα ηχητικό ντοκουμέντο με τον Αποστόλου;

Μάγδα Φύσσα: Ναι, ο Αποστόλου μιλά με μία γυναίκα. Εκείνη του περιγράφει το περιστατικό. Είναι αλήθεια ότι το χτύπημα ήταν επαγγελματικό; τον ρωτάει. "Ναι αλήθεια είναι" της λέει αυτός. "Ενημέρωσε τη μάνα μου να πετάξει τα όπλα και τα ρόπαλα από το σπίτι". Ο Ρουπακιάς είναι γερό στέλεχος μέσα στη Χρυσή Αυγή. Έπαιρνε 600 ευρώ. Και δεν είναι ένας περαστικός όπως θέλουν να τον εμφανίσουν. Είναι δίπλα σε Λαγό, δίπλα σε Μιχαλολιάκο. Είναι παντού δίπλα. Υπάρχει καταιγισμός τηλεφωνημάτων. Τέτοια πειθαρχία και εκπαίδευση που μέσα σε 15 λεπτά συγκεντρώθηκε ένα ολόκληρο τάγμα και έφτασε στον τόπο της δολοφονίας. Έχουν στρατιωτική εκπαίδευση, με κανόνες. Ο Παύλος δεν έτρεξε. Γιατί να τρέξει; Ήταν στη γειτονιά. Πίσω του υπήρχαν τα κορίτσια, δεν μπορούσε να τα αφήσει εκτεθειμένα.

Συνήγορος πολιτικής αγωγής: Ανέλαβε κανείς την πολιτική ευθύνη για όλα αυτά;

Μάγδα Φύσσα: Ναι, ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος.

«Χωρίς κανέναν ενδοιασμό και μετά τη δολοφονία συνεχίζουν να είναι προκλητικοί. Δεν είχαν περάσει 50 μέρες που πέρασε ένα τάγμα και βεβήλωσε το σημείο της δολοφονίας του γιου μου. Υποχρέωναν τους πολίτες να πάρουν τα έντυπά τους; Περ��άνε κάτω από το σπίτι με μηχανές και τα χαρακτηριστικά της Χρυσής Αυγής σαν να μας λένε "είμαστε εδώ, δεν φοβόμαστε". Δεχόμαστε απειλητικά μηνύματα κι εμείς και οι δικηγόροι» πρόσθεσε η μητέρα του Παύλου Φύσσα.

Η Μάγδα Φύσσα αναφέρθηκε και στο φιλανθρωπικό έργο του γιου της και τη μουσική του και εξέφρασε την άποψη ότι αυτοί ήταν οι λόγοι που το παιδί της στοχοποιήθηκε απο τη Χρυσή Αυγή. «Ότι είναι αντίθετο σφάζεται» είπε χαρακτηριστικά.

«Ο Παύλος εξελίχθηκε από ώριμος έφηβος σε αξιόλογο άνδρα. Μια καθαρή προσωπικότητα , ελεύθερο πνεύμα με ωραίες ιδέες και ιδανικά αυτά ήταν τα μόνα του όπλα».

Λίγη ώρα αργότερα η δίκη ξανάρχισε με την Μάγδα Φύσσα να λέει: «Ήρθαν στο σπίτι μας και σκότωσαν το παιδί μας. Υπάρχει μια εγκληματική οργάνωση που βρίσκεται στο κοινοβούλιο» και συνέχισε λέγοντας: «Έχουμε ακούσει τον αρχηγό τους σε πρόσφατη δήλωση του να λέει πως είμαστε η σπορά του '45. Ε, και αυτοί είναι τα απομεινάρια των δοσίλογων και των ταγματασφαλιτών". Το γεγονός αυτό προκάλεσε το χειροκρότημα φίλων του αδικοχαμένου Παύλου Φύσσα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top