ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ εξαπατούν μετανάστες- 34 πρόσφυγες ήταν όμηροι σε διαμέρισμα

Δείτε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Star

ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ εξαπατούν μετανάστες- 34 πρόσφυγες ήταν όμηροι σε διαμέρισμα

​Ένα πούλμαν γεμάτο με μετανάστες έτοιμο να αναχωρήσει από την πλατεία Ομονοίας για τα σύνορα. Είναι ίσως οι πιο τυχεροί καθώς όπως μας λεει ο οδηγός του πούλμαν που τους μεταφέρει σε αυτή την περίπτωση τηρούνται όλες οι νόμιμες διαδικασίες.

Όμως υπάρχουν και άλλοι που τους κατακλέβουν εκμεταλλευόμενοι την άγνοια τους και τον φόβο τους. Το κύκλωμα δουλεύει ως εξής. Παραμονεύουν έξω από τα γραφεία συναλλάγματος αυτούς που εισπράττουν χρήματα από το εξωτερικό.

Στην συνέχεια τους πλησιάζουν τους βγάζουν φωτογραφίες τα χαρτιά που τους έχει δώσει η αστυνομία για να ξεκινήσουν την διαδικασία για την μεταφορά στο εξωτερικό με αντίτιμο μόλις 30 με 40 ευρώ το άτομο. Τα εισιτήρια που τους δίνουν είναι απλά φωτοτυπίες σ��α Αφγανικά.

Μέχρι να έρθουν τα χρήματα οι επιτήδειοι τους προτείνουν με 10 ευρώ να τους βάλουν ουσιαστικά σε ένα δωμάτιο για να κοιμηθούν και να κάνουν ένα μπάνιο.

Η αστυνομία μετά από καταγγελίες συνέλαβε έναν 34χρονο Αφγανό ο οποίος είχε φυλακίσει 34 μετανάστες σε διαμέρισμα γιατί δεν είχαν χρήματα να πληρώσουν για αυτή την προσωρινή διαμονή τους. Οι Αρχές αναζητούν άλλους πέντε αλλοδαπούς για συμμετοχή στο κύκλωμα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top