Συμμαχία αγάπης και κοινωνικής αλληλεγγύης για τα παιδιά των προσφύγων

Ο φιλανθρωπικός οργανισμός Αποστολή και το ίδρυμα Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ενώνουν τις δυνάμεις τους

​Ο φιλανθρωπικός οργανισμός Αποστολή, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και το ίδρυμα Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ενώνουν τις δυνάμεις τους, στη συμμαχία αγάπης και κοινωνικής αλληλεγγύης, για τα παιδιά των προσφύγων που ξέφυγαν, από τη δίνη του πολέμου και ήρθαν στη χώρα μας, αναζη��ώντας ένα καλύτερο μέλλον.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, μετά τη συνάντηση του, με την κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ανακοίνωσε τη συνεργασία τους στο πλαίσιο του προγράμματος ιατρικής βοήθειας σε παιδιά προσφύγων, με τίτλο «we care». Συνεχάρη την κυρία Βαρδινογιάννη για την πρωτοβουλία της και της έδωσε την ευλογία του.

«Σήμερα με την κυρία Βαρδινογιάννη που μας έκανε την τιμή και την χαρά να είναι κοντά μας συζητήσαμε για διάφορα θέματα, προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάνθρωποί μας την εποχή αυτή. Είναι γνωστό ότι έχει αφιερώσει αν όχι όλη της τη ζωή το μεγαλύτερο μέρος αυτής στην εξυπηρέτηση ανθρώπων που έχουν ανάγκη» σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και η κυρία Βαρδινογιάννη με την ευκαιρία της συνάντησης συζήτησαν για το πρόβλημα έλλειψης εμβολίων που αφορά όλες τις χώρες παγκοσμίως. Η κυρία Βαρδινογιάννη, ενημέρωσε λεπτομερώς τον Αρχιεπίσκοπο για το πρόγραμμα we care, το οποίο περιλαμβάνει, δωρεάν εξέταση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, προληπτικό έλεγχο και εμβολιασμό, όπου απαιτείται, για βρέφη, παιδιά και εφήβους έως 16 ετών. Για το σκοπό αυτό θα παρέχονται βιβλιάρια υγείας σε όλα τα παιδιά που θα εξεταστούν ώστε να έχουν άμεση πρόσβαση στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία όταν το χρειαστούν.

«Ο μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αποτελεί σύμβολο ελπίδας και αγάπης για τους συνανθρώπους μας Για μένα πάντα προτεραιότητα είναι τα παιδιά, Πόσο μάλλον αυτά τα παιδιά που ξεριζωμένα βρίσκονται τώρα στη χώρα μας και ζητάνε τη βοήθεια μας να τους προσφέρουμε ιατρική περίθαλψη και κοινωνική αλληλεγγύη. Βέβαια για μένα στη σκέψη μου και στην καρδιά μου είναι τα ελληνόπουλα, που δεν θα σταματήσω ούτε στιγμή να τους προσφέρω την αγάπη και τη φροντίδα μου» τόνισε η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Οι δράσεις του προγράμματος, σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, θα ξεκινήσουν άμεσα από την Αττική, με στόχο να επεκταθούν σε όλη την Ελλάδα. Στο νέο πρόγραμμα -we care- του Ιδρύματος Μαριάννα Βαρδινογιάννη, έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα η Ουνέσκο, και το θεώρησε ως πρότυπο πρόγραμμα συνεργασίας Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης με δήμους, για επείγουσα βοήθεια σε πρόσφυγες. και σκέφτεται να το προωθήσει σε όλους τους δήμους των Ευρωπαϊκών χωρών για συνεργασία και υλοποίηση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top