Πυρ και μανία οι γιατροί για την πληρωμή της επίσκεψης με πιστωτική κάρτα

Τι αναφέρει στο Star ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης

Πυρ και μανία είναι οι γιατροί με την πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών να τους επιβάλλει πληρωμή των ιατρικών επισκέψεων με πιστωτική κάρτα. Κάτι τέτοιο θα επιβαρύνει κι άλλο τον ήδη εξαθλιωμένο οικονομικά γιατρό ενώ θα μετακυλήσει το κόστος στον ασθενή, αναφέρει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και ο πρόεδρος του Γιώργος Πατούλης εξηγεί στο Star γιατί οι γιατροί ζητούν από την κυβέρνηση να πάρει πίσω το μέτρο.

«Το 2% που θα πρέπει να προσαυξήσει τα έξοδα του γιατρού για τις τράπεζες, η αγορά του μηχανήματος και η αδυναμία πολίτων να χρησιμοποιήσουν την κάρτα είναι που μας κάνει να αντιδρούμε στο μέτρο» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα αναφέρει πως ειδικά οι ηλικιωμένοι ασθενείς θα δυσκολευτούν να χρησιμοποιήσουν αυτόν τον τρόπο πληρωμής, ενώ παράλληλα τονίζει πως η καθιέρωση πληρωμής του γιατρού με πλαστικό χρήμα, δεν εξασφαλίζει την πάταξη της φοροδιαφυγής!

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ δηλώνει πως θα πρέπει να τεθεί άμεσα σε ισχύ η κάρτα υγείας ασθενούς, όπως γίνεται σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη, ώστε να υπάρχει έλεγχος σε ασθενείς και γιατρούς.

Πάντως οι πολίτες εμφανίζονται θετικοί στη χρήση πιστωτικής κάρτας για την πληρωμή των γιατρών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top