Αδειάζει από μετανάστες η πλατεία Βικτωρίας ... γεμίζει το Πεδίον του Άρεως!

Όσοι έχουν εξασφάλισει τα νόμιμα έγγραφά τους κατευθύνονται προς τα ελληνοσκοπιανά σύνορα

​Την ώρα που αρκετοί πρόσφυγες μεταφέρονται με λεωφορεία στην ελληνική μεθόριο, το Πεδίον του Άρεως ξαναγεμίζει με μετανάστες που αναζητούν χώρο για να μείνουν. Ένα μήνα μετά την απομάκρυνση των μεταναστών, ο χώρος ξαναγεμίζει με σκηνές και πρόσφυγες.

«Βασικά, οι περισσότεροι από εμάς είμαστε από το Αφγανιστάν» αναφέρει μετανάστης.

Οι άνθρωποι αυτοί έχουν στήσει σκηνές κάτω από τα δέντρα και περιμένουν να βρουν χρήματα ή οποιοδήποτε τρόπο για να ταξιδέψ��υν και να φύγουν από την Ελλάδα.

Λίγα μέτρα πιο κάτω, στην διασταύρωση της Πατησίων με την Χέυδεν, κάποιοι μετανάστες για να φορτίσουν τα κινητά τους ξήλωσαν ένα ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ.

Εντωμεταξύ, τη στιγμή που το Πεδίον του Άρεως γεμίζει, στην πλατεία Βικτωρίας καταστηματάρχες καθαρίζουν τα πεζοδρόμια.

Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες παραμένουν από το πρωί της Πέμπτης στην πλατεία Βικτωρίας αποτρέπουν τους πρόσφυγες να στήνουν εκεί τις σκηνές τους και τους δίνουν κατευθύνσεις για το πώς να πάνε στο ολυμπιακό αθλητικό κέντρο στο Γαλάτσι.

Όσοι πρόσφυγες πάντως εξασφάλισαν τα νόμιμα έγγραφά τους κατευθύνθηκαν προς τα ελληνοσκοπ��ανά σύνορα.

Ομάδα γιατρών βρίσκεται εκεί, προσφέροντας ιατρική φροντίδα. «Αν κάποιος χρειάζεται φροντίδα έρχεται σε μας , έχουν γίνει και κάποιες διακομιδές στο νοσοκομείο» δηλώνει η κοινωνική λειτουργός, κ. Γιαννοπούλου Παναγιώτα.

Εξαντλημένοι από το ολονύκτιο ταξίδι τους, παίρνουν από τους εθελοντές τροφή και νερό, καθώς θα συνεχίσουν πεζοί μέχρι τα Σκόπια, με την ελπίδα ότι από εκεί θα μπορέσουν να φτάσουν στην Κεντρική Ευρώπη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top