Κυβερνήτης ελλ. ακτοφυλακής: «Κάναμε τεχνητές αναπνοές για να επαναφέρουμε το αγοράκι στη ζωή»

Ραγίζει καρδιές η μαρτυρία του για το πρόσφατο ναυάγιο στη Λέσβο

Κυβερνήτης ελλ. ακτοφυλακής: «Κάναμε τεχνητές αναπνοές για να επαναφέρουμε το αγοράκι στη ζωή»

​Συγκλονίζει η μαρτυρία του κυβερνήτη της ελληνικής ακτοφυλακής για την προσπάθεια που έκανε ο ίδιος και το πλήρωμα του σκάφους για να σώσουν την ζωή ενός αγοριού, στο πρόσφατο ναυάγιο της Λέσβου. Δυστυχώς όμως το παιδί κατέληξε λίγη ώρα αργότερα στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης.

«Ποδοπατήθηκε από τους επιβαίνοντες και ήπιε νερό από το νερό που υπήρχε μέσα στη λέμβο» δηλώνει ο ανθυποπλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής, Κυριάκος Παπαδόπουλος.

Μέχρι και την τελευταία στιγμή, ο κυβερνήτης Κυριάκος Παπαδόπουλος, πίστευε ότι το προσφυγόπουλο ενός μόλις έτους, που κατάφερε ο ίδιος και το πλήρωμα της ελληνικής ακτοφυλακής να βγάλουν από την μισοβυθισμένη βάρκα θα καταφέρει να ζήσει.

«Εγώ και ο διασώστης το βάλαμε μέσα στην καμπίνα για τις πρώτες βοήθειες. Εγώ βοηθούσα το διασώστη, κάνοντας τεχνητές αναπνοές στο παιδάκι το μικρό, που ήταν σε δύσκολη θέση, είχε χάσει τις αισθήσεις του είχε πιει πάρα πολύ νερό, έδειξε κάποια σημεία ζωής, έβγαζε νερό από το στόμα και την μύτη του» πρόσθεσε ο κυβερνήτης.

Με τεχνητές αναπνοές, πάλεψε μέχρι το τελευταίο λεπτό. Πατέρας και ο ίδιος δύο παιδιών προσπάθησε να ξαναδώσει ζωή στο μικρό αγοράκι. Δεν τα κατάφερε όμως.

«Μέχρι που πήγε στο νοσοκομείο το παιδάκι ήταν εν ζωή , αλλά μετά από αλλεπάλληλες προσπάθειες του προσωπικού του νοσοκομείου μας δεν κατάφεραν να το φέρουν στη ζωή» τονίζει ο ίδιος.

Αν και τα μάτια τους έχουν δει πολλά στο Αιγαίο, οι λιμενικοί ραγίζουν, όταν δεν καταφέρνουν να σώσουν μια ανθρώπινη ζωή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top