Κως: Ερευνάται το αν o τουρίστας μολύνθηκε από νέο επιθετικό ιό ή άλλο μικρόβιο

Με σοβαρή παρατεταμένη γαστρεντερίτιδα στην εντατική

Κως: Ερευνάται το αν o τουρίστας μολύνθηκε από νέο επιθετικό ιό ή άλλο μικρόβιο

​Με οξύ διαρροϊκό σύνδρομο, νοσηλεύεται σε ιδιωτικό θεραπευτήριο ο 79χρονος ολλανδός τουρίστας, σε ειδικό χώρο της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας. Οι ελληνικές υγειονομικές αρχές παρακολουθούν στενά το περιστατικό εν αναμονή των τελικών εργαστηριακών αποτελεσμάτων.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ ενημερώθηκε μόλις την Πέμπτη από το ιδιωτικό κέντρο το οποίο έχει στείλει δείγματα στο κεντρικό εργαστήριο δημόσιας υγείας από τη Δευτέρα αλλά ακόμα δεν έχουν βγει τα αποτελέσματα, καθώς η ανίχνευση της χολέρας είναι μια χρονο��όρα διαδικασία. Παράλληλα δείγματα έχουν σταλεί και στο πανεπιστημιακό τμήμα της Λάρισας προκειμένου να υπάρξει διασταύρωση των αποτελεσμάτων.

Πάντως ακόμα και αν δεν πάσχει από χολέρα ο 79χρονος, οι λοιμωξιολόγοι, ερευνούν μήπως πρόκειται για νέο επιθετικό ιό ή άλλο μικρόβιο καθώς μετά από δυο ώρες διάρροιας και λιποθυμίας του ασθενούς, έπαθε σύμφωνα με πληροφορίες νεφρική και ηπατική ανεπάρκεια!

Εν αναμονή των τελικών μικροβιολογικών αποτελεσμάτων το ΚΕΕΠΝΟ συστήνει, όπως και σε όλες τις λοιμώδεις διάρροιες, την προσεκτική εφαρμογή όλων των μέτρων υγιεινής σχετικά με την κατανάλωση νερού και τροφίμων, καθώς και την προσεκτική υγιεινή των χεριών σε όλες τις περιπτώσεις.

Ο 79χρονος άνδρα από την Ολλανδία έκανε διακοπές με τη σύζυγό του στην Κω, όταν άρχισε να εμφανίζει τα πρώτα συμπτώματα.

Κλιμάκιο ειδικών επιστημόνων έχει ήδη μεταβεί στην Κω προκειμένου να διαπιστώσει εάν υπάρχουν κι άλλα κρούσματα και να πάρουν δείγματα από το ξενοδοχείο που διέμενε ο τουριστας, από το νοσοκομείο του νησιού αλλά και από χώρους που διαμένουν μετανάστες. Παράλληλα ερευνώνται τα δρομολόγια που έχει κάνει ο τουρίστας μέχρι να έρθει στην Ελλάδα.

Οι λοιμωξιολόγοι του ΚΕΕΛΠΝΟ εκφράζουν ανησυχίες για το αυξημένο κύμα μετανάστευσης στη χώρα μας καθώς ειδικά στην περιοχή του Ιράκ παρατηρείται έξαρση της χολέρας.

Η χολέρα προκαλεί "καταστροφική" διάρροια και πλήρη αφυδάτωση στον οργανισμό. Ωστόσο, ο ασθενής δεν θα καταλήξει εάν αντιμετωπιστούν σύντομα τα συμπτώματά του. Στην Ελλάδα όμως δεν έχει εμφανιστεί κρούσμα χολέρας εδώ και δεκαετίες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top