Παγκόσμια γνωστό το λεωφορείο χωρίς οδηγό των Τρικάλων

Έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον

Παγκόσμια γνωστό το λεωφορείο χωρίς οδηγό των Τρικάλων

​Δύο μεγάλα παγκόσμια τηλεοπτικά κανάλια, το ευρωπαϊκό Euronews και το κινέζικο CCTV, από χθες το πρωί κάνουν εκτενή ρεπορτάζ στα Τρ��καλα για ένα επίσης μεγάλο παγκόσμιο εγχείρημα στον τομέα της τεχνολογίας των μέσων μαζικής μεταφοράς: Το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό.

Ο πρόεδρος της e-trikala ΑΕ κ. Χριστόφορος Ρόμπος σε δηλώσεις του παρουσίασε τα στοιχεία του εγχειρήματος, ενώ λεπτομέρειες σε τεχνικό επίπεδο έδωσε ο διευθύνων σύμβουλος κ. Οδυσσέας Ράπτης. Οι ανταποκριτές των διεθνών ΜΜΕ, με τα εκατοντάδες εκατομμύρια τηλεθεατές, ανέφεραν, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, ότι σημασία έχει, όχι απλώς η Ελλάδα της κρίσης, αλλά και η Ελλάδα της καινοτομίας. Ειδικά σε μια περιοχή εκτός Αθηνών, όπως τα Τρίκαλα, μια πόλη που προωθεί κάτι παγκόσμιο και πρωτοπόρο για τις δημόσιες μεταφορές.

Τα συνεργεία των διεθνών μέσων ενημέρωσης θα παραμείνουν στην πόλη των Τρικάλων και σήμερα, καθώς το ρεπορτάζ αφορά σε πλήθος πλάνων από τη διαδρομή του Λεωφορείου, αλλά και από την εν γένει συμπεριφορά των τρικαλινών στον τομέα της οδικής κυκλοφορίας, στον σεβασμό των πεζών, στη χρήση του ποδηλάτου (ας θυμηθεί κανείς τον χαρακτηρισμό των Τρικάλων ως «μικρό Πεκίνο», λόγω του υπερβολικού αριθμού ποδηλάτων), στην καθαριότητα, στον Ληθαίο, στους έξι τρικαλινούς ανθρώπους της μουσικής, των οποίων τα ονόματα δόθηκαν στα Λεωφορεία Χωρίς Οδηγό (Τσιτσάνης, Καλδάρας, Βίρβος, Σαμολαδάς, Κολοκοτρώνης, Μητροπάνος) κ.α.

leoforeio-horis-odigo-provolh_00004.jpg

leoforeio-horis-odigo-provolh_00003.jpg

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top