ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ η μητέρα του Φύσσα: «Πήγα στον νεκροθάλαμο. Προσπάθησα να τον ζεστάνω να σηκωθεί»

«Για μένα αστυνομία και Χρυσή Αυγή είναι ένα» Πρώτη ανάρτηση: 02/10/2015 10:22

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ η μητέρα του Φύσσα: «Πήγα στον νεκροθάλαμο. Προσπάθησα να τον ζεστάνω να σηκωθεί»

​Σε ένα συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα ξεκίνησε να καταθέτει το πρωί της Παρασκευής η μητέρα του Παύλου Φύσσα, στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, που πραγματοποιείται η δίκη της Χρυσής Αυγής.

2377655.jpg

2377663.jpg
«Θα μιλήσω για την στυγνή δολοφονία του παιδιού μου». Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την κατάθεση της η Μάγδα Φύσσα και συνέχισε: «θα σας πω για την προηγούμενη μέρα που τον είδα ζωντανό».

2377656.jpg
Η ίδια ανέφερε ότι συναντήθηκε με το παιδί της και της είπε ότι θα πάει να δει μπάλα με την κοπέλα του. «Ήταν από τις λίγες φορές που θα έβλεπε την μπάλα χωρίς τον πατέρα του και τους φίλους του. Στις 17:30 χαιρετηθήκαμε και είπαμε ότι θα τα πούμε το πρωί. Από τις πέντε και μισή το απόγευμα το παιδί μου δεν μου ξαναμίλησε και δεν ήπιαμε ποτέ ξανά τον καφέ μας. Πήγα στην κόρη μου ξέροντας ότι στο σπίτι είναι ο σύζυγος μου και δεν υπήρχε τίποτα που να προμηνύει ότι θα γίνει αυτό το κακό. Περίπου στις 2 τη νύχτα χτυπάει το κουδούνι και το τηλέφωνο της κόρης μου και είναι ο πατέρας της από το τηλέφωνο του κουνιάδου της. Εκείνη του λέει: «μπαμπά γιατί μιλάς από εδώ» και τότε καταλάβαμε ότι έγινε κάτι κακό. Της είπε: «άνοιξέ μου την πόρτα» υποστήριξε.

c81e728d9d4c2f636f067f89cc14862c6.jpg
Βουρκωμένη από τις άσχημες μνήμες που ξύπνησαν συνέχισε: «Ανοίγει η πόρτα και βλέπω έναν άνθρωπο να προσπαθεί να μιλήσει να μας πει τι έγινε. Τον ρώτησα «τι συμβαίνει και για ποιον θα μου πεις;» Μου είπε ότι «ο Παύλος χτύπησε και είναι στο Κρατικό και ήρθα να σε πάρω». Σε καμιά περίπτωση δεν το πίστεψα ότι απλά χτύπησε. Δεν θέλησα να του κάνω ερωτήσεις. Του είπα: «Μέχρι εδώ ήταν; Αυτό ήταν στη ζωή μας;» πίστεψα ότι θα δω τα μάτια του και θα καταλάβω τι έχει γίνει».

2377669.jpg
Η μητέρα του αδικοχαμένου 34χρονου μουσικού περιγράφει λεπτό προς λεπτό την αγωνία της μέχρι να φτάσει στο νοσοκομείο. Όπως ανέφερε στον δρόμο δεν μιλούσε και ήθελε να ελπίζει ότι ο γιο�� της είναι στην εντατική.

pateras-mana-fissa-650-800x547.jpg
«Καταλαβαίνω ότι είναι κάτι σοβαρό. Φτάνω στο Κρατικό και βλέπω συγγενείς και φίλους και δεν περιμένω να μου πει κανείς τίποτα. Ρωτάω, βλέπω δυο γιατρούς τρέχω μέσα. Ένας άντρας και μια γυναίκα. Με κοίταγε στα μάτια η γυναίκα και δεν μου έλεγε. Τους παρακάλεσα να μου πουν τι έχει γίνει με το παιδί μου αρχίζω να τραβάω τα παραβάν. «Αν δεν μου πείτε τώρα τι έχει γίνει» τους είπα. Ο γιατρός μου έδωσε ένα χάπι και μου είπε την αλήθεια. Ότι ο Παύλος έφυγε. Λέω «πως είναι δυνατόν; Πως έφυγε;» Μου είπε ότι τον μαχαίρωσαν στην καρδιά. Τον ρώτησα: «Πώς έγινε; Δεν γινόταν κάτι;» Μου είπε ότι δεν υπήρχε περίπτωση να σωθεί και δεν θα προλαβαίναμε.

2377667.jpg

2377666.jpg
Τότε ζητάω να πάω να δω το παιδί μου. Πράγματι πήγα στον θάλαμο. Πέντε και μισή το απόγευμα μιλάγαμε και είπαμε ότι θα τα πούμε το πρωί. Στις τρεις είδα το παιδί μου στον νεκροθάλαμο. Γι' αυτούς που νομίζουν ότι τον τρόμαξαν, θέλω να τους πως το παιδί μου δεν τρόμαξε, κοιμόταν, ήταν ένας άγγελος. Προσπάθησα να τον ζεστάνω να σηκωθεί να φύγουμε».

2377694.jpg
Η ίδια δεν είπε ούτε μία φορά το όνομα του Γιώργου Ρουπακιά, ο οποίος έχει ομολογήσει τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ενώ για το θάνατο του γιού της καταλόγισε ευθύνες και στην αστυνομία, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «με αφορμή τα όσα έγιναν στην περίπτωση του γιου μου για μένα αστυνομία και Χρυσή Αυγή είναι ένα».

2377695.jpg
«Δεν θέλω να λέω το όνομά του είναι δολοφόνος. Είχαν εγκλωβίσει τον Παύλο, μέχρι να έρθει το κτήνος να τον δολοφονήσει. Τον ενθάρρυναν κιόλας. Η Χρύσα (σύντροφος του Παύλου) πήγαινε στο αστυνομικό τμήμα, και τους εκλιπαρούσε για βοήθεια. Ο γιος μου άντεξε 4 λεπτά πολύ σημαντικά για μας όλους που μείναμε πίσω, γιατί υπέδειξε το δολοφόνο του. Ο Παύλος σήκωσε την μπλούζα του και φώναξε στον Ρουπακιά: «Πού πας; Με μαχαίρωσες και φεύγεις». Ο Ρουπακιάς έχει μπει πια στο αυτοκίνητό του. Έχει πετάξει το μαχαίρι και έφευγε. Κάποια στιγμή μια γυναίκα αστυνομικός δείχνει να αντιδρά λέγοντας: «ε, όχι και μαχαίρια». Μου το είπε ο γιατρός στο Νοσοκομείο, μου ανέφερε πως ακόμη και έξω από το Γενικό Κρατικό να χτύπαγαν τον Παύλο, πάλι δεν θα τον προλάβαιναν».

2377801.jpg
Η κυρία Φύσσα, επικαλούμενη τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τις έρευνες των δικαστικών, ανέφερε στο δικαστήριο πώς ειδοποιήθηκαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής για να φτάσουν έξω από την καφετέρια το «Κοράλι». Όπως ανέφερε το πρώτο τηλεφώνημα έγινε από τον κατηγορούμενο Γ. Άγγο, ο οποίος ενημέρωσε τον Καζαντζόγλου και εκείνος με την σειρά του τον Πατέλη, πυρηνάρχη της Χ.Α στη Νίκαια. Ο Πατέλης ενημέρωσε τον Λαγό και από εκεί ειδοποιήθηκαν με sms τα μέλη της Χ.Α να μαζευτούν στο σημείο. «Αν δεν δινόταν το «οκ» από το Λαγό, δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουν τίποτα», δήλωσε.

2377670.jpg
Όταν η πρόεδρος την ρώτησε ποιο πιστεύει ότι ήταν το κίνητρο για τη δολοφονία του γιού της, η μαυροντυμένη Μάγδα Φύσσα είπε: «Με τον ίδιο τρόπο δε δολοφόνησαν και τον Λουκμάν; Με μαχαίρι. Είναι εγκληματική οργάνωση, εκπαιδεύουν δολοφόνους. Το κίνητρό τους ήταν η ισχύς που θέλου να έχουν. Οτιδήποτε αντίθετο για αυτούς πρέπει να τελειώνει, ότι κινείται σφάζεται...»

ImageHandler.jpg
Να σημειωθεί ότι λίγο πριν ξεκινήσει η 18η συνεχόμενη συνεδρίαση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής ο πατέρας του Παύλου Φύσσα, Παναγιώτης, μίλησε στους δημοσιογράφους τονίζοντας πως δεν δολοφόνησαν μόνο τον γιο του αλλά και την δημοκρατία. Μάλιστα δεν δίστασε να χαρακτηρίσει την Χρυσή Αυγή... εγκληματική οργάνωση!

Η δίκη διεκόπη για την ερχόμενη Τρίτη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top