Χαλάνδρι: ΚΡΕΜΑΣΤΡΕΣ- γλυπτά με σκοπό να συγκεντρωθούν ρούχα και τρόφιμα για τους πρόσφυγες

12 καλλιτέχνες έχουν δημιουργήσει από μία κρεμάστρα... από ξύλο, μέταλλο ή ανακυκλώσιμα υλικά

Χαλάνδρι: ΚΡΕΜΑΣΤΡΕΣ- γλυπτά με σκοπό να συγκεντρωθούν ρούχα και τρόφιμα για τους πρόσφυγες
Κρεμάστρες - γλυπτά έχουν στηθεί σε δώδεκα σημεία στον δήμο Χαλανδρίου με σκοπό να συγκεντρωθούν ρούχα και τρόφιμα για εκείνους που τα έχουν ανάγκη. Με λίγα λόγια, η τέχνη στην υπηρεσία της κοινωνίας. Οι κρεμάστρες του δημόσιου χώρου στο Χαλάνδρι φιλοδοξούν να γεμίσουν με ρούχα, βιβλία, παιχνίδια και τρόφιμα για εκείνους που τα έχουν ανάγκη.
"Θα μπορεί κανείς να είναι σε μια κατάσταση προσφοράς δηλαδή αν κάτι θέλει να προσφέρει μέσα στην πόλη μπορεί να το αφήσει σε ένα σημείο να το πάρει ένας άλλος άνθρωπος. Η τέχνη είναι για να μας διδάσκει. Δεν είναι για να βλέπουμε το έργο τέχνης. Μας διδάσκει λοιπόν να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι" αναφέρει η εικαστικός Ελένη Πολυχρονάτου.
Το εικαστικό δρώμενο έχει ως γνώμονα τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.
"Νομίζω ότι με αμοιβαιότητα και με αλληλεγγύη με την ανταλλαγή όχι μόνο των ρούχων, των τροφίμων, τω�� βιβλίων αλλά κυρίως των θετικών συναισθημάτων, της ελπίδας, της αγωνιστικότητας ανάμεσα στους ανθρώπους μπορούμε να αντιμετωπίσουμε καλύτερα αυτή τη δύσκολη κατάσταση που έχουμε μπροστά μας" είπε ο δήμαρχος Σίμος Ρούσσος.
Συνολικά 12 καλλιτέχνες έχουν δημιουργήσει από μία κρεμάστρα ο καθένας από ξύλο, μέταλλο ή ανακυκλώσιμα υλικά.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top