ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ενδιαφέρον για τον φούρναρη από την Κω που μοίραζε ψωμί στους πρόσφυγες

Έγινε σύμβολο της Ευρώπης και «κέρδισε» χιλιάδες likes

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ενδιαφέρον για τον φούρναρη από την Κω που μοίραζε ψωμί στους πρόσφυγες

​Ήταν πριν από περίπου ένα μήνα όταν ο «ισχυρός» άντρας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μίλησε για τον 76χρονο φούρναρη από την Κω που έδινε ψωμί στους πρόσφυγες. Μάλιστα, είχε πει ότι «Ευρώπη είναι αυτός ο άνθρωπος».

Resizer.jpg
Ξαφνικά όλα τα φώτα έπεσαν στον Διονύση Αρβανιτάκη, ο οποίος με αυτή την κίνηση του κατάφερε να συγκινήσει μικρούς και μεγάλους σε όλο τον κόσμο. Φαίνεται όμως αυτό ήταν μόνο η αρχή.

To Humans of New York αποφάσισε ότι λόγω της μετανασταυτικής κρίσης θα δημοσιεύει για λίγες μέρες ιστορίες αλληλεγγύης και προσφυγιάς. Έτσι, το βράδυ της Τετάρτης μοιράστηκε κάποια λόγια και τη φωτογραφία του.

θ.jpg
«Ο πατέρας μου ήταν αγρότης και είχα 8 αδέρφια. Πήγα στην Αυστραλία όταν ήμουν 15 γιατί η οικογένειά μου δεν είχε να φάει. Ήμουν σε ένα πλοίο για 40 μέρες. Όταν έφτασα εκεί, δεν μπορούσα να βρω δουλει��, δεν μιλούσα Αγγλικά, και κοιμόμουν στους δρόμους. Ξέρω πως είναι. Έτσι κάθε μέρα οδηγώ με το φορτηγάκι μέχρι το λιμάνι και μοιράζω ψωμί στους μετανάστες. Ο γιος μου είναι ο συνέταιρός μου. Λέει: «Μπαμπά, σε παρακαλώ. Είναι καλό που βοηθάς. Αλλά όχι κάθε μέρα». Εγώ όμως πηγαίνω κάθε μέρα γιατί ξέρω πως είναι να μην έχεις τίποτα».

Ο γλυκός φούρναρης κατάφερε να πάρει χιλιάδες likes ενώ δεν έλειψαν και τα σχόλια θαυμασμού, κάτω από τη φωτογραφία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top