Ελάχιστα ολοήμερα σχολεία σε λειτουργία- Σε απόγνωση οι εργαζόμενοι γονείς

Παππούδες, γιαγιάδες και θείοι... πηγαινοέρχονται για να τα φροντίσουν

Ελάχιστα ολοήμερα σχολεία σε λειτουργία- Σε απόγνωση οι εργαζόμενοι γονείς

​Σε απόγνωση είναι οι εργαζόμενοι γονείς μαθητών των ολοήμερων σχολείων, αφού ελάχιστα έχουν δασκάλους και μπορούν να λειτουργήσουν κανονικά. Οι τοποθετήσεις εκπαιδευτικών γίνονται με το σταγονόμετρο και τα κενά στα δημοτικά ξεπερνούν τις 10.000.

Σπαταλώντας πολλά χρήματα οι εργαζόμενοι γονείς αναζητούν λύσεις για να γυρίζουν τα παιδιά στο σπίτι, αφού τα περισσότερα ολοήμερα σχολεία δεν έχουν αρχίσει να λειτουργούν. Όσοι έχουν συγγενείς είναι πιο τυχεροί.

«Το ένα παιδί μου σχολάει στις 12.30 και το άλλο στις 14.00. Πέρυσι κάθονταν στο ολοήμερο αλλά φέτος μας είπαν ότι μπορεί να μην λειτουργήσει καθόλου. Οι γιαγιάδες και οι παππούδες πηγαινοέρχονται» αναφέρει μητέρα.

Έξω από τα σχολεία παππούδες και οι γιαγιάδες.... όσο μπορούν κάνουν το χρέος τους αφού τα παιδιά σχολούν νωρίτερα.

Ο Οκτώβριος ξεκινάει με περισσότερα από 10.000 κενά στα δημοτικά. Για παράδειγμα στην Αχαΐα με την έναρξη της χρονιάς έλειπαν 100 δάσκαλοι και μέχρι στιγμής έχουν διοριστεί μόνο 4, ενώ στα Δωδεκάνησα έλειπαν 700 και διορίστηκαν 146.

Με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις της ομοσπονδίας των δασκάλων τα δημοτικά θα αρχίσουν να λειτουργούν ομαλά μετά το Νοέμβριο, όσο για τα ολοήμερα ... άγνωστο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top