Ξέσπασμα Καμίνη για τους πρόσφυγες και για την Χρυσή Αυγή: «Όλοι δουλεύουν για πάρτη της»!

Απηύθυνε έκκληση στο κράτος

​Έκκληση να αναλάβει το κράτος πρωτοβουλία για τους πρόσφυγες στην πλατεία Βικτωρίας απηύθυνε ο δήμαρχος της Αθήνας, ο οποίος κατήγγειλε τη στάση της αστυνομίας λέγοντας ότι υπάρχει συστηματική απουσία της για να μην εμπλακεί.

Ο κ. Καμίνης μίλησε στον Bήμα FM και κατήγγειλε ότι το βράδυ της Τρίτης σημειώθηκε μεγάλη συμπλοκή ανάμεσα σε 400 ανθρώπους που βρίσκονται πάνω στην πλατεία, η οποία έχει κατακλυστεί από σκηνές θυμίζοντας εικόνες που είχε ζήσει η Αθήνα πριν από μερικές εβδομάδες στο Πεδίον του Άρεως.

Με αφορμή αυτό το περιστατικό ο δήμαρχος της Αθήνας επέρριψε ευθύνες στο μεν υπουργείο Δημόσιας Τάξης για «συστηματική απουσία» και στο δε υπουργείο Εθνικής Άμυνας για «πλήρη στεγανοποίηση» όσον αφορά την παραχώρηση των άδειων στρατοπέδων για τη φιλοξενία μεταναστών και προσφύγων.

«Το καταλαβαίνετε ότι αυτή τη στιγμή ζούμε σε μια χώρα, όπου ο ένας πετάει το μπαλάκι στον άλλο και τελικά έχει βρεθεί μόνος του ο δήμος Αθηναίων και οι κάτοικοι της πόλης να πολεμάνε;» τόνισε ο Γιώργος Καμίνης.

«Που είναι τα στρατόπεδα που θα θέσουν; Τι λένε στους κατοίκους της πλατείας Βικτωρίας; Ότι μακριά από τον στρατό το πρόβλημα και ας είναι στους πολίτες;» αναρωτήθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Όπως επισήμανε το πρόβλημα δεν είναι της στιγμής αλλά θέμα των επόμενων μηνών και ετών «και δεν επιτρέπεται αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση να μην εμφανίζεται συντονισμένη, αποφασισμένη και θα έλεγα, δυστυχώς, να εμφανίζεται σε μια κατάσταση στεγανών».

Ο κ. Καμίνης ανέφερε ότι ο δήμος, παρότι φροντίζει 20.000 ανθρώπους, δίνει την υποδομή σε σκηνές και αναλαμβάνει την τροφοδοσία των προσφύγων της πλατείας ζητώντας από το κράτος να διαθέσει τον χώρο για να στεγαστούν.

«Για να δώσουμε το παράδειγμα, κάνουμε το βήμα να αδειάσει η πλατεία Βικτωρίας με τον όρο να μην ξεναγεμίσει», είπε ο δήμαρχος. Μάλιστα πρότεινε και ως χώρο για την στέγαση των προσφύγων το στρατόπεδο Λιόση και τη δημιουργία ενός μόνιμου καταυλι��μού.

Για την υπάρχουσα κατάσταση στην πλατεία Βικτωρίας ο κ. Καμίνης είπε: «Το 6ο διαμέρισμα είναι το λίκνο της Χ.Α., όλοι δουλεύουν για πάρτη της χωρίς εκείνη να κάνει τίποτα», προσθέτοντας ότι ο Πρωθυπουργός έπρεπε να μιλήσει στον ΟΗΕ για το προσφυγικό και όχι για το Χρέος καθώς αυτό είναι το μεγάλο ζήτημα της εποχής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top