Η διοίκηση του ΟΑΣΑ μήνυσε οδηγό λεοφωρείου που προσπάθησε να μεταφέρει πρόσφυγες λόγω βροχής

Ο ίδιος καταγγέλλει ότι δεν συνελήφθη επειδή ήταν εκεί ο υπουργός Υποδομών

Η διοίκηση του ΟΑΣΑ μήνυσε οδηγό λεοφωρείου που προσπάθησε να μεταφέρει πρόσφυγες λόγω βροχής

​Ντροπή και οργή μπορεί να προκαλέσει το περιστατικό που εξιστορεί σε άρθρο του ένας οδηγός λεωφορείου και συνδικαλιστής του ΟΣΥ στο anexapar.wordpress.com.

Ο οδηγός, όπως καταγγέλλει, ήλθε αντιμέτωπος με τη διοίκηση του ΟΑΣΑ επειδή το βράδυ της Κυριακής προσπάθησε να μεταφέρει πρόσφυγες από την πλατεία Βικτωρίας στο γήπεδο του Τάε Κβο Ντο. Αξίζει κάπου εδώ να σημειωθεί ότι εκείνη την ημέρα έβρεχε καταρρακτωδώς και οι πρόσφυγες, ανάμεσα τους και πολλά παιδιά, βρήκαν καταφύγιο στον σταθμό του τρένου.

Όπως καταγγέλλει ο οδηγός, οι προϊστάμενοί του ενώ αρχικά του έδωσαν την άδεια να μεταφέρει στο γήπεδο του Τάε Κβο Ντο τους περίπου 50 πρόσφυγες που είχαν μείνει στην πλατεία Βικτωρίας, στη συνέχεια και ενώ βρισκόταν καθ' οδόν προς το αμαξοστάσιο για να πάρει το λεωφορείο άλλαξαν γνώμη.

Ωστόσο, ο οδηγός πήρε το λεωφορείο και κατευθύ��θηκε στην πύλη, την οποία, όμως ο φύλακας αρνήθηκε να ανοίξει, καθώς είχε λάβει σχετική εντολή, ενώ στο σημείο έφτασε και περιπολικό.

Τελικά, όπως αναφέρει ο ίδιος, κατάφερε να βγάλει το λεωφορείο από το αμαξοστάσιο, την ώρα που η μπάρα της πύλης είχε ανοίξει για να βγει έξω ένα από τα υπηρεσιακά λεωφορεία.

Φτάνοντας στην πλατεία Βικτωρίας και ενώ είχε αρχίσει η επιβίβαση των προσφύγων στο λεωφορείο, έφτασαν στο σημείο τρία περιπολικά με εντολή να συλλάβουν τον οδηγό, καθώς όπως του είπαν οι ανώτεροι του είχαν καταθέσει μήνυση σε βάρος τους.

Ο οδηγός δεν συνελήφθη επειδή στο σημείο βρέθηκε τα ξημερώματα ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος και έδωσε εντολή να ανοίξει ο σταθμός της Βικτώριας για να βρουν καταφύγιο οι πρόσφυγες.

Τέλος να σημειωθεί ότι το γεγονός είχε καταγγείλει και ένας χρήστης του facebook με μια ανάρτηση που συγκίνησε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top