Κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα το εξάμηνο στο ΤΕΙ Αθηνών λόγω της κατάληψης για τον Ρωμανό

Θα κατατεθεί διορθωτική νομοθετική ρύθμιση για να παρακολουθήσει τα μαθήματα

​Να τιναχτεί στον αέρα κινδυνεύει το εξάμηνο στο ΤΕΙ Αθηνών, εξαιτίας της κατάληψης που πραγματοποιούν εκεί περισσότερο από δέκα μέρες, αντιεξουσιαστές, ζητώντας να επιτραπεί στον Ν. Ρωμανό να παρακολουθήσει τα μαθήματα.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο πρόεδρος του ιδρύματος, Μ. Μπρατάκος, προειδοποίησε ότι αν δεν βρεθεί μια λύση μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, τότε οι φοιτητές του ΤΕΙ Αθηνών θα χάσουν το εξάμηνο.

Στην εκπομπή παρενέβη και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ν. Παρασκευόπουλος, ο οποίος προανήγγειλε την κατάθεση διορθωτικής νομοθετικής ρύθμισης, η οποία θα λύσει τα… διαδικαστικά, όπως είπε προβλήματα που υπάρχουν και δεν επιτρέπουν τη χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας σε κρατούμενους με «βραχιολάκι».

Σημείωσε μάλιστα ότι με την ισχύουσα νομοθεσία, οι διαδικαστικοί όροι για να δοθεί η συγκεκριμένη άδεια δεν διευκολύνουν την εφαρμογή της και περιορίστηκε μόνο να πει ότι το πρόβλημα που έχει προκύψει έχει να κάνει με το «βραχιολάκι», αλλά όχι με τον τεχνικό εξοπλισμό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top