ΒΙΒΛΙΚΗ καταστροφή στην Κεφαλονιά! Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νησί

Τεράστιες ζημιές από τις πλημμύρες

​Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης έχει κηρυχθεί η Κεφαλονιά μετά τη σφοδρή νεροποντή που έπληξε το νησί την Παρασκευή, προκαλώντας τεράστιες καταστροφές στα περισσότερα χωριά.



Όπως αναφέρει το inkefalonia, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θ. Γαλιατσάτος απέστειλε αίτημα στο υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τους επόμενους τρεις μήνες.

Η δυνατή νεροποντή ξεκίνησε το μεσημέρι της Παρασκευής και μέσα σε λίγα λεπτά μετέτρεψε τους δρόμους σε ορμητικούς χείμαρρους που παρέσυραν αυτοκίνητα, τραπέζια και ότι άλλο έβρισκαν μπροστά τους.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν προλάβαινε να ανταποκρίνεται στις κλήσεις για απεγκλωβισμούς οδηγών από τα αυτοκίνητά τους, αλλά και για την άντληση υδάτων από σπίτια και καταστήματα, ενώ η καταρρακτώδης βροχή προκάλεσε και κατολισθήσεις σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου, με αποτέλεσμα να είναι κλειστοί αρκετοί δρόμοι.

Όπως τονίζει το kefaloniapress, οι μεγαλύτερες καταστροφές είναι στην Πύλαρο, ενώ πολλά προβλήματα υπάρχουν στον Καραβόμυλο, στον Κούταβο, στα Χελματά και στην Κρανιά.

Από την κακοκαιρία σημειώθηκε επίσης και διακοπή ρεύματος, τόσο στην Κεφαλονιά, όσο και στην Ιθάκη που κράτησε περίπου τέσσερις ώρες και αποκαταστάθηκε στις 19:00 το απόγευμα της Παρασκευής.

Πάντως, αν και η βροχή σταμάτησε, τα τεράστια προβλήματα παραμένουν, ενώ η ΕΜΥ έχει προειδοποιήσει για έντονα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή και σήμερα.

Φώτο από inkefalonia.gr, vlahatasamis.gr