Συνελήφθησαν δύο άνδρες σε Ρόδο και Κεφαλονιά για παιδική πορνογραφία

Στους υπολογιστές τους βρέθηκαν πάρα πολλά αρχεία με σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων

Συνελήφθησαν δύο άνδρες σε Ρόδο και Κεφαλονιά για παιδική πορνογραφία

​Χειροπέδες πέρασαν οι αστυνομικοί την Παρασκευή σε δύο άντρες στην Ρόδο και την Κεφαλονιά αντίστοιχα, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

Ειδικότερα στο πλαίσιο της συμμετοχής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε παγκόσμια επιχείρηση για την καταπολέμηση της πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου, βρέθηκαν ηλεκτρονικά ίχνη χρηστών του διαδικτύου εντός της Ελλάδας, που κατείχαν και διέθεταν πλήθος αρχείων σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Ενημερώθηκε σχετικά η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, που εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και αμέσως η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έκανε έρευνα και ανάλυση των στοιχείων και δεδομένων της υπόθεσης.

Από την ανάλυση των επίμαχων ηλεκτρονικών ιχνών προέκυψε ταυτοποίηση με δύο συνδέσεις διαδικτύου, που αντιστοιχούσαν σε έναν 41χρονο και έναν 44χρονο.

Κλιμάκια αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έσπευσαν στα σπίτια τους και πραγματοποιήσαν έλεγχο στους υπολογιστές τους. Εκεί βρέθηκαν εκατοντάδες αρχεία (βίντεο και φωτογραφίες) με ��λικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή, που θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για την περαιτέρω εργαστηριακή τους διερεύνηση.

Παράλληλα, διερευνάται και η τυχόν εμπλοκή και άλλων Ελλήνων χρηστών. Οι δύο συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top