Ελλάδα 2015: κοριτσάκι στην Πάτρα δεν πήγαινε σχολείο γιατί δεν είχε φαγητό

Γίνεται μία αίτηση την ημέρα από άστεγες οικογένειες

Ελλάδα 2015: κοριτσάκι στην Πάτρα δεν πήγαινε σχολείο γιατί δεν είχε φαγητό

​Κόμπο στο στομάχι προκαλεί η ιστορία ενός κοριτσιού από την Πάτρα, το οποίο δεν πήγαινε στο σχολείο επειδή η μητέρα του δεν είχε φαγητό να του δώσει.

Στην Ελλάδα του 2015 η φτώχια στην Αχαϊκή πρωτεύουσα και όχι μόνο, έχει λάβει δραματικές διαστάσεις.

Σύμφωνα με το patrastimes.gr, καθημερινά καταγράφονται αιτήσεις προς τις κοινωνικές δομές του Δήμου από άστεγες οικογένειες που τώρα κοιμούνται σε χαμόσπιτα και οχήματα αλλά και από μεμονωμένα άτομα.

Η Πάτρα από πέρυσι το χειμώνα περιμένει την εφαρμογή του προγρ��μματος στέγασης, με τους πρώτους 25 αστέγους που έχουν επιλεγεί να τελούν εν αναμονή, μέσα στο φθινόπωρο, για να λυθεί προσωρινά το πρόβλημά τους.

Παράλληλα μέσα στο 2016, η Δημοτική αρχή, θα επιχειρήσει την μετατροπή ακινήτου που κληρονόμησε σε στέγη αστέγων, διότι οι άστεγοι στην πόλη δεν είναι μόνο 25.

Οι αιτήσεις για σίτιση επίσης αυξάνονται συνεχώς. Από τα σχολεία ξεκίνησαν ήδη τα αιτήματα για μαθητές χωρίς τη δυνατότητα βασικής διατροφής και είναι σε εξέλιξη η εφαρμογή από τον Δήμο μέσα στον Οκτώβριο.

«Δυστυχώς πολύ σύντομα θα απευθυνθούμε και πάλι με εκκλήσεις μας στους δημότες για να συνεισφέρουν από το υστέρημά τους», σχολίασε ο πρόεδρος του κοινωνικού τομέα κ.Τουλγαρίδης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top