Σάλος με τη διακοπή σίτισης στην φοιτητική εστία του ΟΠΑ (πρώην ΑΣΟΕΕ)

Φοιτητές καταγγέλλουν το λουκέτο: «Μας αφήνουν χωρίς φαγητό μέσα στο ίδιο μας το σπίτι»

Σάλος με τη διακοπή σίτισης στην φοιτητική εστία του ΟΠΑ (πρώην ΑΣΟΕΕ)

​Σάλο έχει προκαλέσει η διακοπή σίτισης στη φοιτητική εστία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Συγκεκριμένα, η διοίκηση της Φοιτητικής Εστίας της Αθήνας (εστία του ΟΠΑ, δλδ πρώην ΑΣΟΕΕ) ανακοίνωσε το «επ’ αόριστον» κλείσιμο του εστιατορίου από την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου!

Σε ανακοίνωση του, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών δηλώνει: «Μας αφήνουν χωρίς φαγητό μέσα στο ίδιο μας το σπίτι. Οι οικότροφοι της εστίας αντιμετωπίζουμε ήδη σοβαρά οικονομικά προβλήματα και γι’ αυτό μένουμε στην εστία. Η ΑΣΟΕΕ και το υπουργείο Παιδείας αποφάσισαν ότι είναι πολυτέλεια για έναν οικότροφο φοιτητή να τρώει στο σπίτι του. Δηλώνουν “ανήμποροι” να καλύψουν το κόστος μερικών χιλιάδων ευρώ για την σίτιση μας, την ίδια στιγμή που ο ΕΛΚΕ στην ΑΣΟΕΕ έχει στα ταμεία του 33 εκατ. ευρώ για να κάνει συμφωνίες με τις επιχειρήσεις» Πάντως, η ηγεσία του ΟΠΑ απαντά ότι αναζητείται λύση αλλά και ότι οι φοιτητές μπορούν να τρώνε στη φοιτητική λέσχη του ΟΠΑ, που είναι μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από την εστία.»

Ανακοίνωση εξέδωσε το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του ΟΠΑ στο οποίο τονίζει τα εξής:

«1. Στο ΟΠΑ λειτουργεί σε καθημερινή βάση εστιατόριο στο οποίο σιτίζονται δωρεάν όλοι οι φοιτητές του ΟΠΑ που πληρούν τις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος (περί τους 2.500 φοιτητές).
2. Στη ΦΕΑ στεγάζονται περίπου 100 φοιτητές του ΟΠΑ οι οποίοι, για λόγους ευκολίας τους, επιθυμούν να σιτίζονται, με έξοδα του ΟΠΑ, στο εστιατόριο της ΦΕΑ. Όμως το αναγκαίο κονδύλι δεν εγκρίθηκε από το αρμόδιο Υπουργείο με συνέπεια να αδυνατεί το ΟΠΑ να το καταβάλει.
3. Η Διοίκηση του ΟΠΑ αναζητά τους πρόσθετους πόρους για την κάλυψη του κόστους σίτισης στο εστιατόριό της ΦΕΑ των φοιτητών του που διαμένουν εκεί. Είναι αυτονόητο ότι μέχρι την εξεύρεση αυτών των πόρων, οι φοιτητές αυτοί μπορούν να σιτίζονται στο εστιατόριο του ΟΠΑ.

Τέλος, διευκρινίζεται ότι:

• ο προϋπολογισμός του Πανεπιστημίου έχει υποστεί δραστικές περικοπές κατά τη διάρκεια των πέντε τελευταίων ετών εξ αιτίας των οποίων έχουν περικοπεί πολλές λειτουργικές δαπάνες, και ότι
• η ΦΕΑ δεν ανήκει στο ΟΠΑ αλλά τη διαχειρίζεται το Ίδρυμα Νεότητας και δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ)»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top