O άνθρωπος που «αιχμαλώτισε» υδροστρόβιλο στα Μέθανα μιλά στο star.gr-«Ήταν πολύ επικίνδυνο!»

«Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο στη ζωή μου. Ήταν υπερθέαμα με τόνους θάλασσας στροβιλιζόμενους προς τον ουρανό»

O άνθρωπος που «αιχμαλώτισε» υδροστρόβιλο στα Μέθανα μιλά στο star.gr-«Ήταν πολύ επικίνδυνο!»

​Viral έχει γίνει τις τελευταίες ώρες στο Διαδίκτυο, το video με τον υδροστρόβιλο στα Μέθανα, τον οποίο «αιχμαλώτισε» με τον φακό του ο Γιώργος Γκαντίδης, ανεβάζοντας το στη συνέχεια στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, με αποτέλεσμα να συγκεντρώσει χιλιάδες likes και εκατοντάδες shares.

Μιλώντας στο star.gr, ο Γιώργος Γκαντίδης που είναι απόστρατος του Ναυτικού και μένει τον μισό χρόνο στην Κυψέλη Μεθάνων (χωριό βόρεια της Λουτρόπολης), το οποίο «βλέπει» προς το Πετροκάραβο (βραχονησίδα μεταξύ Αίγινας και Μεθάνων) μας εξήγησε πως πέτυχε τον υδροστρόβιλο εντελώς τυχαία:

(Το Πετροκάραβο)

68_big.jpg
«Μόλις άρχισε ο καιρός να φορτώνει, βγήκα να μαζέψω τις τέντες και πέτυχα το φαινόμενο εν τη γενέσει του. Ήταν απολαυστικό. Διήρκεσε εφτά λεπτά συνολικά. Στην αρχή έκατσα να το απολαύσω και στη συνέχεια, τα τελευταία λεπτά, τράβηξα video. Φαινόταν από πολύ κοντά και πολύ καθαρά».

Πως είναι όμως να βλέπεις υδροστρόβιλο από τόσο κοντά; «Υπερθέαμα» μας απαντά ο Γιώργος Γκαντίδης, ο οποίος το περιέγραψε ως «τόνους θάλασσας στροβιλιζόμενους προς τον ουρανό. Μετά από εφτά λεπτά, ο υδροστρόβιλος άρχισε να εξαφανίζεται. Αραίωσε και χωρίστηκε σε δυο κομμάτια, που έμοιαζαν να χορεύουν αντικριστά, έως ότου χάθηκαν».

12052441_1194081553950689_6524235489186306279_o.jpg
Όσο υπερθέαμα ήταν όμως αυτό το εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο (που συνήθως συμβαίνει σε τ��οπικά κλίματα), άλλο τόσο επικίνδυνο μπορεί να αποδειχθεί, αφού όπως μας εξηγεί ο Γιώργος Γκαντίδης, «οι νησιώτες το αποκαλούν υδροσίφουνα. Μπορεί να τραβήξει βάρκα πολλά μέτρα πάνω, και να την πετάξει μακριά. Από το σημείο Πετροκάραβο, περνάει επίσης η ακτοπλοϊκή γραμμή Αίγινα-Μέθανα, όπως και πολλά σκάφη, ιστιοπλοϊκά και βάρκες που πηγαίνουν για ψάρεμα».

Και μπορεί ο Γιώργος Γκαντίδης να μην έχει ξαναδεί κάτι τέτοιο στη ζωή του όπως μας είπε, αλλά συνομιλώντας με έναν ηλικιωμένο 90 ετών, του είπε πως το ίδιο φαινόμενο, το έχει δει πέντε φορές σε όλη του τη ζωή, στο ίδιο ακριβώς σημείο, κοντά στο Πετροκάραβο.

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ VIDEO ΤΟΝ ΥΔΡΟΣΤΡΟΒΙΛΟ.

Ρεπορτάζ: Βεργιώτη Χριστίνα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top