ΦΩΤΟ: Παγκάκι φορτίζει το κινητό σου- Τι λέει ο δημιουργός του στο star.gr

Για να μην μένεις ποτέ από μπαταρία

ΦΩΤΟ: Παγκάκι φορτίζει το κινητό σου- Τι λέει ο δημιουργός του στο star.gr

​Πόσες φορές σου έχει τύχει να είσαι έξω με τους φίλους σου και να μένει από μπαταρία το κινητό σου; Πάρα πολλές και έχει τύχει σε όλους μας… Άλλωστε, σε μια εποχή που η τεχνολογία αναπτύσσεται με τρελούς ρυθμούς τα κινητά και τα tablet έχουν γίνει προέκταση του χεριού μας!

Αυτό φαίνεται πως σκέφτηκε και ο βιομηχανικός σχεδιαστής, Δημήτρης Χαϊδάς από τη Λάρισα, ο οποίος έφτιαξε το πρώτο παγκάκι που μπορείς να φορτίσεις το κινητό ή το tablet σου.

967104_482002755210638_59262348_o.jpg
«Όλοι μας έχουμε βρεθεί σε δημόσιους χώρους δρόμους, πλατείες, στάσεις λεωφορείων κ.α. με τη μπαταρία του κινητού μας να τελειώνει. Σίγουρα και η κάθε μικρή κουκκίδα ή μπάρα της ένδειξης μπαταρίας έχει αξία όταν θέλουμε να κάνουμε ένα σημαντικό τηλεφώνημα ή έστω να επικοινωνήσουμε με κάποιο μήνυμα. Θεώρησα ότι η ιδανική λύση στο πρόβλημα αυτό είναι να υπήρχαν σταθμοί φόρτισης όπου οι πολίτες θα μπορούν να εξυπηρετούνται πολύ εύκολα. Η Ελλάδα είναι μια χώρα πλούσια σε ήλιο αρκετούς μήνες το χρόνο και το εκμεταλλεύτηκα εφαρμόζοντας μια οικολογική λύση στη φόρτιση «έξυπνων» συσκευών.

Σχεδίασα ένα ξύλινο παγκάκι με ένα σκέπαστρο και τοποθέτησα στην οροφή του ένα ηλιακό πάνελ για την οικολογική φόρτιση κινητών και tablet. Επιπλέον το παγκάκι λόγω του σκέπαστρου προσφέρει και σκιά από τον ήλιο αλλά και προστασία από τη βροχή. Πόσες φορές δεν επιλέγουμε να κάτσουμε σε παγκάκι που βρίσκεται δίπλα από δένδρα που προσφέρουν κάποια σκιά» εξηγεί αποκλειστικά στο star.gr.

Κι αν νομίζατε ότι κάτι τέτοιο του πήρε χρόνια για το φτιάξει εκείνος λέει ότι «χρειάστηκε μόλις μια εβδομάδα για την παραγγελία υλικών και την κατασκευή. Με βοήθησε πολύ στο θέμα χρόνου και ο 3d printer (τρισδιάστατος εκτυπωτής) που διαθέτω καθώς ήθελα να κατασκευάσω συγκεκριμένα κομμάτια ώστε να δέσουν απευθείας στο παγκάκι».

10999972_732918866836155_2735348719845135239_o.jpg
Και το παγκάκι έχει μπει ήδη στη ζωή των Λαρισαίων καθώς βρίσκεται και για λίγες μέρες ακόμη σε έναν πολύ όμορφο χώρο στη δημοτική πισίνα της Λάρισας.

«Υπάρχουν σκέψεις και για να τοποθετηθεί και σε άλλα σημεία της πόλης. Θεωρώ επίσης ότι είναι ιδανική ιδέα και για εξοχικές κατοικίες. Σε λίγες μέρες θα αναλάβει τον τελικό σχεδιασμό εταιρία ώστε να διορθωθούν ορισμένες ατέλειες αλλά και να μειωθεί αρκετά το κόστος. Να αναφέρω ότι είμαι ανοιχτός σε συνεργασίες με εταιρίες που ενδιαφέρονται για την παραγωγή του. Σαν σχέδιο και ιδέα είναι νομικά προστατευμένο» τονίζει στο star.gr.

Ο ίδιος μας εξηγεί και το πώς λειτουργεί το «μαγικό» παγκάκι. «Η ηλιακή ακτινοβολία αποθηκεύεται, μέσω του πάνελ που βρίσκεται στην οροφή από το παγκάκι, σε μία μπαταρία. Η μπαταρία διαθέτει δυο θύρε�� usb όπου μπορεί ο χρήστης να συνδέσει το καλώδιο του φορτιστή του και να δώσει ενέργεια στις συσκευές του».

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στην σελίδα του www.dhaidas.com

Της Αλέκας Νικόλα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top