Αλαλούμ με τα διόδια: «Μπαλάκι» οι ευθύνες ανάμεσα στα υπουργεία!

Δεκάδες πολίτες διαμαρτύρονται για ΔΕΝ τους επιτρέπουν την ελεύθερη διέλευση - Πρ. ανάρτηση: 10.30

Αλαλούμ με τα διόδια: «Μπαλάκι» οι ευθύνες ανάμεσα στα υπουργεία!

​Σάλος έχει προκληθεί από το γεγονός ότι ενώ υπήρχε συμφωνία τα διόδια να είναι ανοιχτά σήμερα (δηλαδή η διέλευση να είναι ελεύθερη), προκειμένου ο κόσμος να μπορεί να πάει να ψηφίσει, κάτι τέτοιο σε αρκετούς σταθμούς διοδίων, δεν έχει γίνει.

Το θέμα έφερε στο φως της δημοσιότητας ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ. Ο κύριος Κουτσούμπας σε δηλώσεις του από το εκλογικό κέντρο όπου ψήφισε, αποκάλυψε ότι προς έκπληξή του στα διόδια -από όπου πέρασε- ο κόσμος πλήρωνε κανονικότατα παρότι υπήρχε εντολή για το αντίθετο.

Μάλιστα όπως συμπλήρωσε, ενημέρωσε την υπηρεσιακή πρωθυπουργό, η οποία τον ευχαρίστησε για την ενημέρωση και τον διαβεβαίωσε πως θα επιληφθεί του θέματος.

Πολλοί ήταν οι πολίτες που κάλεσαν το star.gr, και κατήγγειλαν το γεγονός. Μάλιστα ένας εκ των καταγγελλόντων υπογράμμισε πως όταν παραπονέθηκε στην ταμία των διοδίων, εκείνη του είπε πως δεν έχει κάποια τέτοια ενημέρωση. Ακόμα και οι αστυνομικοί που ήταν στο σημείο, του είπαν πως δεν έχουν τέτοια εντολή από το Αρχηγείο της Αστυνομίας.

Nα σημειώσουμε ότι σε επικοινωνία που είχε το star.gr με το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, η διεύθυνση Τροχαίας ξεκαθάρισε ότι δεν έχει δοθεί καμία εντολή για ελεύθερη διέλευση των διοδίων.

Πηγές του υπουργείου Εσωτερικών σχολιάζουν στο star.gr ότι η συμφωνία προφανώς δεν τηρήθηκε από τις εταιρείες και ότι το θέμα αναμένεται να λυθεί με παρέμβαση της Βασιλικής Θάνου.

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και η Λαϊκή Ενότητα, κάνοντας λόγο για εμπαιγμό των πολιτών.

«Αποτελεί ντροπή και εμπαιγμό των πολιτών ότι η κυβέρνηση με ευθύνη ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν εξασφάλισαν την ελεύθερη διέλευση των αυτοκινήτων από τα διόδια, προκειμένου να διευκολύνουν την μετακίνηση των πολιτών για να ψηφίσουν. Προφανώς Κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν ενδιαφέρονται να ψηφίσουν οι πιο φτωχοί πολίτες, αφού είναι τα μεγάλα θύματα των μνημονίων τους» αναφέρει η ανακοίνωση.

«Μπαλάκι» οι ευθύνες ανάμεσα στα υπουργεία!

Με ανακοίνωσή του, εξάλλου, το υπουργείο Εσωτερικών επιρρίπτει ευθύνες στο υπουργείο Οικονομίας για την μη εφαρμογή της υπόσχεσης για ελεύθερη διέλευση στα διόδια!

«Το υπουργείο Εσωτερικών με έγγραφο που απέστειλε στις 29 Αυγούστου 2015 προς το υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, αιτήθηκε τη διαμεσολάβησή του, προκειμένου να ισχύσει για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου ό,τι ίσχυσε και στο Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου σχετικά με την ελεύθερη διέλευση των ψηφοφόρων από τα διόδια» αναφέρεται στην ανακοίνωση η οποία καταλήγει ως εξής: «Το υπουργείο Εσωτερικών δεν έλαβε καμία απάντηση, στο αίτημά του, για την ελεύθερη διέλευση των εκλογέων από τους σταθμούς διοδίων της χώρας».

Ρεπορτάζ: Πέτρος Κατσαβριάς, Μαρία Κυπραίου
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top