Λαύριο: Εγκαθιστούν τους πρόσφυγες δίπλα στους πυραύλους «Πάτριοτ»- Αντιδράσεις από ΚΕΔΕ

Συνάντηση της υπηρεσιακής πρωθυπουργού με όλους τους εμπλεκόμενους για το προσφυγικό

Λαύριο: Εγκαθιστούν τους πρόσφυγες δίπλα στους πυραύλους «Πάτριοτ»- Αντιδράσεις από ΚΕΔΕ

Θέμα προστασίας των προσφύγων αλλά και μείζον ζήτημα εθνικής ασφάλειας εγείρουν κάτοικοι του Λαυρίου, αντιδρώντας στην πρόθεση της Πολιτείας να στήσει ανοιχτό χώρο φιλοξενίας μεταναστών, μέσα στις εγκαταστάσεις της ΠΥΡΚΑΛ.

Το κέντρο μεταναστών βρίσκεται δίπλα στο χώρο που φυλάσσονται οι πύραυλοι πάτριοτ, ο οποίος ελέγχεται αυστηρά από την εσωτερική ασφάλεια και την αστυνομία.

«Οι ίδιοι λένε ότι είναι στρατιωτική περιοχή εδώ. Υποδομές δεν υπάρχουν» δηλώνει ο κ. Γιώργος Βαρυθυμιάδης, κάτοικος της περιοχής. Κι ενώ στο Λαύριο οι κάτοικοι προσωρινά απέτρεψαν την έναρξη εργασιών, στη Θεσσαλονίκη οι εργασίες για το κέντρο φιλοξενίας στη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου έχουν ενταθεί.

«Η περιοχή είναι εντελώς ακατάλληλη για τέτοια εγκατάσταση, μιας και από κάτω διέρχεται ο αγωγός καυσίμων του στρατού και δίπλα είναι η αποθήκη καυσίμων του στρατού» δηλώνει ο αντιδήμαρχος Ωραιοκάστρου, κ. Ηρακλής Τσακαλίδης.

Ανάλογα κέντρα υποδοχής προσφύγων θα δημιουργηθούν το επόμενο διάστημα, σε Βόλο, Καβάλα κι Αλεξανδρούπολη. Έντονη είναι η αντίδραση της ΚΕΔΕ, επειδή δεν λαμβάνεται υπόψη η άποψη της αυτοδιοίκησης.

«Δεν μπορούν στο σπίτι σου να κατασκευάζουν κάτι, χωρίς να σε ρωτήσουν» επισήμανε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ. Γιώργος Πατούλης. Ο ίδιος πρότεινε έναν εθνικό σχεδιασμό για το προσφυγικό, κατά τη συνάντηση της υπηρεσιακής πρωθυπουργού Βασιλικής Θάνου, με όσους εμπλέκονται στο μεταναστευτικό.

«Το ζήτημα όχι μόνο δεν λύνεται, αλλά διογκώνεται. Είναι θέμα πρωτίστως ευρωπαϊκό» τόνισε η κ.Θάνου.

Η υπηρεσιακή πρωθυπουργός εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της προς τους συναρμόδιους υπουργούς, την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας, την αυτοδιοίκηση, αλλά και φορείς που ασχολούνται με το προσφυγικό. Ιδιαιτέρως τίμησε την προϊσταμένη του κλάδου αλλοδαπών και προστασίας συνόρων της ΕΛΑΣ, υποστράτηγο Τσιριγώτη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top