Θρήνος στην ταυτοποίηση των θυμάτων από το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι

Aνάμεσα στα θύματα ήταν τέσσερα βρέφη και 11 μικρά παιδιά

Θρήνος στην ταυτοποίηση των θυμάτων από το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι

​Τραγικές είναι οι στιγμές που βίωσαν οι συγγενείς των θυμάτων από το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι, οι οποίοι έφτασαν χθες στη Ρόδο με σκοπό να ταυτοποιήσουν τα 34 θύματα.

Το ναυάγιο σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή στο Φαρμακονήσι και ανάμεσα στα θύματα είναι τέσσερα βρέφη και 11 μικρά παιδιά.

Ο πόνος τους βουβός και τίποτα δεν μπορεί να τον απαλύνει. Στον ίδιο χώρο, εκτός από τους αξιωματικούς του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου και της Αστυνομίας, βρίσκεται κοινωνική λειτουργός κα�� ψυχολόγος από την Περιφέρεια, άνθρωποι της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες με επιστημονικό προσωπικό για την ψυχολογική στήριξη των προσφύγων, αλλά και διερμηνείς για καλύτερη επικοινωνία.

Οι δικοί τους άνθρωποι δεν ζουν πια. Τραγικές φιγούρες μια μάνα που έχασε τα τρία της παιδιά, ηλικίας 8 μηνών, 2 και 3 ετών, και τον άνδρα της αλλά και ένας νεαρός που έχει κληθεί να αναγνωρίσει έξι σορούς της οικογένειας του.

Στην όλη διαδικασία παραβρέθηκαν ο διοικητής της 8ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος αρχιπλοίαρχος ΛΣ-ΕΛΑΚΤ Γιάννης Αργυρίου, ο κεντρικός λιμενάρχης Ρόδου Νίκος Αρμπουνιώτης, η περιφερειακή σύμβουλος Χαρούλα Γιασιράνη, ενώ τους πρόσφυγες επισκέφθηκαν και ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, καθώς και πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θωμάς Σωτρίλλης κ.ά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top