ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ: Δυο χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα- Ατιμώρητοι οι δράστες

Καρέ- Καρέ το τι συνέβη το μοιραίο βράδυ της 18ης Σεπτεμβρίου

ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ: Δυο χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα- Ατιμώρητοι οι δράστες

​Σαν σήμερα πριν από δύο χρόνια η δημοκρατία δέχθηκε ένα ισχυρό πλήγμα… Ο 34χρονος αντιφασίστας μουσικός Παύλος Φύσσας θα πέσει νεκρός από μαχαιριές του χρυσαυγίτη Γ.Ρουπακιά!

Μια δολοφονία μαφιόζικη μιας και σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά του την είχαν στημένη… Παρόλα αυτά δικαιοσύνη για το στυγερό αυτό έγκλημα δεν έχει αποδοθεί- η δίκη της υπόθεσης πηγαίνει από αναβολή σε αναβολή και μόλις χθες ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής θα μιλήσει για δική τους πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία.

00E95F2C6E3CD0468C10205684C3688B.jpg
Το χρονικό του συγκλονιστικού εγκλήματος που έκανε μια χώρα να δακρύσει

Στις 17 Σεπτεμβρίου ο Παύλος Φύσσας θα πάει μαζί με την κοπέλα και τους φίλους του σε καφετέρια στο Κερατσίνι, για να δουν έναν αγώνα του Ολυμπιακού.

Εκεί, θα υπάρξει ένταση με μια άλλη παρέα, η οποία, ωστόσο, θα καλέσει «ενισχύσεις».

Ξημερώματα 18ης Σεπτεμβρίου, ο Παύλος με την παρέα του θα βγουν από την καφετέρια και εκεί θα τους περιμένει η ίδια παρέα μαζί με δέκα ακόμη άτομα… Θα τρέξουν μακριά, αλλά μάταια!

magda_fyssa.jpg
Θα τους κυνηγήσουν ενώ λίγα στενά πιο κάτω και άλλοι «νταήδες» θα προστεθούν στην ομάδα, η οποία κρατάει ρόπαλα!

Στριμώχνουν τον στόχο τους, που δεν είναι άλλος από τον Παύλο- γνωστός για την αντιφασιστική του δραστηριότητα και μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ένα αμάξι φτάνει με μεγάλη ταχύτητα εκεί… Από το αμάξι βγαίνει ο Ρουπακιάς κρ��τώντας ένα μαχαίρι! Πλησιάζει τον Παύλο και του το καρφώνει δύο φορές, τη μια στην καρδιά και την άλλη στην κοιλιά.

fyssas.jpg
Αστυνομικοί έχουν σπεύσει στο σημείο αλλά δεν κάνουν τίποτα… Εκείνος αιμόφυρτος στην αγκαλιά της κοπέλας του που σπαράζει από το κλάμα, λίγο πριν ξεψυχήσει θα δείξει το δολοφόνο του!

Το μαχαίρι θα βρεθεί δίπλα από το αμάξι του Ρουπακιά, ο οποίος λίγο αργότερα θα συλληφθεί! Ο Παύλος θα μεταφερθεί στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου απλά θα διαπιστωθεί ο θάνατος του.

Resizer (1).jpg
Ο Ρουπακιάς μετά την δολοφονία του Φύσσα επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Γιώργο Πατέλλη, αρχηγό της Τ.Ο Νικαίας ο οποίος στην συνέχεια επικοινώνησε με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγό.

Μετά την δολοφονία, ο επίσης βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς φέρεται ως εκείνος που έδωσε να κινητοποιηθούν τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής στην περιοχή.

Με βάση αρχεία των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, μετά την δολοφονία υπήρξε συχνή τηλεφωνική επικοινωνία και με τον αρχηγό του κόμματος Νίκο Μιχαλολιάκο.

αρχείο λήψης.jpg
Η δολοφονία θα ταρακουνήσει το πανελλήνιο… Ο Φύσσας θα γίνει ο γιος της κάθε Ελληνίδας και οι γονείς του με περίσσια αξιοπρέπεια θα ζητήσουν απλά τη δικαίωση για το φόνο του παιδιού τους.

Η Αθήνα θα πάρει «φωτιά»… Οι αντιφασιστικές διαδηλώσεις θα γίνουν καθημερινό φαινόμενο, η οργή του κόσμου ξεχειλίζει και οι φίλοι του ορκίζονται ότι δεν θα αφήσουν αυτή τη δολοφονία να ξεχαστεί.

20130925_demonstration_for_the_murder_of_Pavlos_Fysas_Athens_Greece.jpg
Δύο χρόνια μετά ο πατέρας του θα ζητήσει να γίνει επιτέλους η δίκη και να ακουστεί η φωνή τους… Του πήραν ότι πολυτιμότερο είχε τον γιο του!

«Ο Παύλος ήθελε να είναι ελεύθερος άνθρωπος, ελεύθερη ψυχή και ελεύθερο πνεύμα» θα πει ένας φίλος του στο star.gr… Τώρα ίσως έχει έλθει η ώρα για να δικαιωθεί και ελευθερωθεί επιτέλους η ψυχή του.

Επιμέλεια: Αλέκα Νικόλα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top