Θύελλα αντιδράσεων για τον γιατρό που επέστρεψε στη θέση του παρότι συνελήφθη με "φακελάκι"

Με το νόμο Κατρούγκαλου επέστρεψαν στις θέσεις τους περισσότεροι από 60 γιατροί που είχαν εκκρεμείς ποινικές υποθέσεις

Θύελλα αντιδράσεων για τον γιατρό που επέστρεψε στη θέση του παρότι συνελήφθη με "φακελάκι"

​Ζήτημα ηθικής - πέρα από την ποινική υπόθεση- , θέτουν οι συνάδελφοι του χειρουργού του Ευαγγελισμού, oοποίος επιστρέφει με το νόμο Κατρούγκαλου, στην θωρακοχειρουργική κλινική του νοσοκομείου, παρότι συνελήφθη με φακελάκι!

«Είναι ένα τεράστιο ηθικό θέμα να υπάρχει μία βαριά παραβατικότητα ή κατηγορία για βαριά παραβατικότητα και χωρίς να έχει γίνει εκδίκαση, ο “παραβάτης” να εισέρχεται στο φυσικό του χώρο» τονίζει ο κ. Ηλίας Σιώρας Πρόεδρος Εργαζομένων Νοσοκομείου ‘Eυαγγελισμός’.

«Προκάλεσε αλγεινή εντύπωση η απόφαση του Γεν. Γραμματέα του υπουργείου Υγείας κ. Κοκκινάκη να άρει την αυτοδίκαιη αργία που είχε επιβληθεί σε γιατρούς οι οποίοι συνελήφθηκαν να χρηματίζονται» αναφέρει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.

Ο καρδιοχειρουργός βρισκόταν σε διαθεσιμότητα λόγω πειθαρχικής δίωξης αφού συνελήφθη από αστυνομικούς να λαμβάνει «φακελάκι» με 500 ευρώ στο γραφείο του στο νοσοκομείο.

Η υπόθεση με τον επίορκο γιατρό είχε παραπεμφθεί στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο, το οποίο επί έναν ολόκληρο χρόνο δεν είχε εξετάσει την υπόθεση. Ο νόμος 4325/2015 δίνει τη δυνατότητα σε δημόσιους υπαλλήλους που βρίσκονταν σε διαθεσιμότητα να επιστρέψουν στις θέσεις τους, ακόμη και αν η υπόθεσή τους εκκρεμεί στο πειθαρχικό συμβούλιο.

Ο πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, κ.Γιώργος Πατούλης σημειώνει: «Από την στιγμή που δεν έχει εκδικαστεί και δεν έχει καθαρίσει, σαφέστατα δημιουργεί μεγάλα ερωτηματικά».

«Διευκρινίζεται ότι η επαναφορά του γιατρού στα καθήκοντά του αποτελεί υποχρέωση της Διοίκησης λόγω της ισχύουσας νομοθεσίας και δεν αποτελεί πράξη αθώωσής του» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Υγείας.

Από την «κερκόπορτα» του νόμου Κατρούγκαλου τρύπωσαν περισσότεροι από 60 γιατροί που είχαν εκκρεμείς ποινικές υποθέσεις με την δικαιοσύνη.

«Από την πρώτη στιγμή είχαμε προειδοποιήσει τον κύριο Κατρούγκαλο ότι τα επικίνδυνα πειράματά του επαναφέρουν το καθεστώς της ανομία στην δημόσια διοίκηση, εν προκειμένω ένας γιατρός του οποίου η υπόθεση θα έπρεπε να έχει εκδικαστεί από το πειθαρχικό συμβούλιο» επισημαίνει ο κ.Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top