Επιστρέφει στη θέση του με το νόμο Κατρούγκαλου ο καρδιοχειρουργός με το «φακελάκι»

Δεν εκδικάστηκε καν η υπόθεση του!

Επιστρέφει στη θέση του με το νόμο Κατρούγκαλου ο καρδιοχειρουργός με το «φακελάκι»

​Με το νόμο Κατρούγκαλου επιστρέφει και πάλι στην εργασία του, ο καρδιοχειρουργός που είχε κατηγορηθεί για «φακελάκι»!

Ο εν λόγω γιατρός είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω, τον Ιούλιο του 2014, να παίρνει φακελάκι με το ποσό των 500 ευρώ, καθώς αρνούνταν να χειρουργήσει ασθενή αν δεν του έδινε τα χρήματα! Μάλιστα, τελικά ο ασθενής απεβίωσε.

Ασκήθηκε δίωξη για δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος στον καρδιοχειρουργό και με το νόμο Μητσοτάκη που ίσχυε τότε, ο ίδιος τέθηκε σε αυτοδίκαιη αργία και παραπέμφθηκε στο πειθαρχικό.

Ένα χρόνο μετά, ο κατηγορούμενος καρδιοχειρουργός δεν έχει ακόμα δικαστεί στο πειθαρχικό, αφού το πειθαρχικό δεν συνεδρίασε για να τον δικάσει. Με το νόμο Κατρούγκαλου, η σύσταση του Πειθαρχικού άλλαξε και πλέον την πλειοψηφία την έχουν δημόσιοι υπάλληλοι και όχι δικαστές όπως ίσχυε με το νόμο Μητσοτάκη.

Παράλληλα, ο γιατρός δεν έχει καταδικαστεί από δικαστήριο της ποινικής δικαιοσύνης. Σύμφωνα με το νόμο Κατρούγκαλου, λοιπόν, «σε αργία μπορεί να τεθεί κάποιος που διώκεται για παιδεραστία ή κάποιος που να έχει καταδικαστεί σε α’ βαθμό τουλάχιστον».

Εντωμεταξύ, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, φέρεται να υπέγραψε έγγραφο, το οποίο επιτρέπει στον καρδιοχειρουργό να επιστρέψει στην θέση του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ το πόρισμα του ιατροδικαστή για το θάνατο του καρδιοπαθή στον Ευαγγελισμό

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top