ΚΑΤΑΛΗΨΗ στο ΤΕΙ Αθήνας για το Νίκο Ρωμανό

Αντιεξουσιαστές ζητούν να του επιτραπεί να φοιτά στο ίδρυμα

��ΑΤΑΛΗΨΗ στο ΤΕΙ Αθήνας για το Νίκο Ρωμανό

​Υπό κατάληψη είναι το ΤΕΙ Αθήνας, από τα ξημερώματα της Κυριακής, με τους καταληψίες να ζητούν να δοθεί άδεια στον Νίκο Ρωμανό να φοιτά στο ίδρυμα.

H υπηρεσιακή υπουργός Παιδείας, Φρόσω Κιάου, ενημερώθηκε σήμερα από τον πρόεδρο του ΤΕΙ, Μιχάλη Μπρατάκο για το θέμα, με την ίδια να ζητά να σταματήσει αμέσως η κατάληψη, καθώς αυτή αναστέλλει όλες τις λειτουργίες του ιδρύματος, συμπεριλαμβανομένων των εγγραφών και των εξετάσεων των φοιτητών κτλ.

Σύμφωνα με την υπουργό, η διαμαρτυρία δεν μπορεί να εκφράζει την βούληση του ίδιου του Ρωμανού, ο οποίος είναι ασφαλώς αντίθετος στο γεγονός ότι με την κατάληψη του ιδρύματος αποκλείεται το σύνολο των συμφοιτητών του από την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους.

Η ανακοίνωση της διοίκησης του ΤΕΙ αναφέρει ότι: «η Υπουργός εξέτασε με κατανόηση το θέμα και επικοινώνησε με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Δημήτριο Παπαγγελόπουλο για τη διευθέτησή του».

Σε κάθε περίπτωση, το ΤΕΙ Αθήνας ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι μετά την αποκατάσταση της ομαλότητας στις δραστηριότητες του Ιδρύματος, θα υπάρξει πρόνοια για επίλυση των προβλημάτων (διακοπείσα εξεταστική περίοδος, εγγραφές πρωτοετών φοιτητών, έναρξη λειτουργίας μεταπτυχιακών προγραμμάτων κ.λπ.) που συσσωρεύονται.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top