Μια ιστορία προσφύγων που συγκινεί: Το 6 μηνών μωράκι τους τα κατάφερε και κρατήθηκε στην ζωή!

ΔΕΙΤΕ το βίντεο

Μια ιστορία προσφύγων που συγκινεί: Το 6 μηνών μωράκι τους τα κατάφερε και κρατήθηκε στην ζωή!

​Οι ιστορίες των προσφύγων δεν είναι πάντα θλιμμένες. Ορισμένες φορές, μέσα από τον πόνο, λάμπει η ελπίδα.

Η μικρή Χάουλα πίνει ήρεμη το γάλα της στην αγκαλιά του μπαμπά της. Οι ώρες αγωνίας για τον Φαεκ και τη Ράνια, έχουν περάσει. Το μόλις 6 μηνών μωρό τους είναι ασφαλές, έχοντας αφήσει πίσω του ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας με την καρδιά του καθώς και τον εφιάλτη του πολέμου στη Συρία.

«Φύγαμε απ το κομπάνι γιατί είναι ο πόλεμος. Όσους ήξερα ή σκοτώθηκαν ή φύγανε μετανάστες, μείνανε ελάχιστοι άνθρωποι στο Κομπάνι» είπε ο πατέρας στην κάμερα του STAR.

Όταν έφυγαν απ' το Κομπάνι η Ράνια ήταν έγκυος. Ήθελαν να γλυτώσουν από τον πόλεμο αυτή τη νέα ζωή που ερχόταν στον κόσμο. Γέννησε στην Κωνσταντινούπολη, εκεί όμως οι γιατροί δεν κατάλαβαν αμέσως ότι το μωρό ήταν άρρωστο.

«Mετά που γέννησε πήραμε εξιτήριο και φύγαμε από το νοσοκομείο, μετά το παιδί είχε δύσπνοιες και ξαναπήγαμε στο νοσοκομείο και με αυτό το τρόπο μάθανε ότι είχε πρόβλημα με την καρδιά της» ανέφερε ο πατέρας.

Στην Κωνσταντινούπολη δεν είχαν κανέναν να τους βοηθήσει. Συνέχισαν το ταξίδι προς την Ελλάδα. Από την Αλικαρνασσό πέρασαν στην Κω. Εκεί ένας Σύρος γιατρός έμελλε να είναι ο σωτήρας τους. Βρήκε τρόπο και τους μετέφερε στην Αθήνα. Την επέμβαση ανοιχτής καρδιάς της μικρής ανέλαβε το Ωνάσειο.

Σήμερα το παιδί είναι καλά. Οι μνήμες όμως των γονιών της να ταξιδεύουν για την Κω σε ένα φουσκωτό με 40 πρόσφυγες και εκείνη στην αγκαλιά τους να κινδυνεύει να πεθάνει δεν θα σβήσουν ποτέ.

Μετά το ταξίδι θανάτου αυτοί οι δύο νέοι άνθρωποι μαζί με το κοριτσάκι τους, ετοιμάζονται για ένα νέο ταξίδι. Αυτή τη φορά προς την Ελπίδα με τελικό προορισμό τη Γερμανία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top