Φαλτσιανί: έδωσε σε στικάκι 8 ονόματα στους Έλληνες εισαγγελείς για την λίστα Λαγκάρντ

Έχουν ζητήσει συνδρομή από τις γαλλικές αρχές για το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού του ενός από τους καταγγελλόμενους

Φαλτσιανί: έδωσε σε στικάκι 8 ονόματα στους Έλληνες εισαγγελείς για την λίστα Λαγκάρντ

​Ένα ηλεκτρονικό αρχείο με συνολικές αναφορές σε 8 πρόσωπα για τα οποία του είχαν ζητηθεί στοιχεία σχετικά με το ρόλο τους σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος με πιθανές απολήξεις σε πολιτικά πρόσωπα, φέρεται να παρέδωσε στους 4 εισαγγελείς με τους οποίους συναντήθηκε στο Παρίσι, ο άνθρωπος που υπέκλεψε την λίστα Λαγκαρντ, Ερβέ Φαλτιανί.

Ως γνωστόν οι διωκτικές αρχές παρέλαβαν φάκελο από τον υπουργό Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλο σύμφωνα με τον οποίο (σ.σ φάκελο) πρόσωπα που κατονομάζονται (και περιέχονταν στη λίστα Λαγκάρντ) «λειτουργούσαν ως κύκλωμα ξεπλύματος μαύρου χρήματος με απολήξεις σε πολιτικά πρόσωπα».

Αυτός ο φάκελος και οι καταγγελίες που περιέχει ήταν η αφορμή για την 11ωρη κατάθεση Φαλτσιανί, κατά την οποία σύμφωνα με πληροφορίες παρέδωσε στοιχεία σε στικάκι στους 4 Έλληνες εισαγγελείς.

ΚΟΙΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

Το ραντεβού με τον Φαλτσιανί για κατάθεση στην πρεσβεία μας στο Παρίσι κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας, κλείστηκε μέσω email και το νέο ηλεκτρονικό αρχείο που ο ίδιος προσκόμισε αφορά σε στοιχεία που είχαν ζητηθεί από τους εισαγγελείς πριν από το ταξίδι.

Τα στοιχεία αυτά σύμφωνα με πληροφορίες αφορούν σε 8 πρόσωπα. Από αυτό φέρεται να προκύπτουν κοινά πρόσωπα και εταιρίες που σε πολλές περιπτώσεις έπαιζαν το ρόλο διαμεσολαβητή στη διακίνηση χρηματικών ποσών.

Ο Φαλτσιανί θα εξεταστεί και πάλι μετά τις εκλογές από τους εισαγγελείς ενώ ήδη έχουν υποβληθεί και αιτήματα δικαστικής συνδρομής.

Συγκεκριμένα έχουν ζητήσει συνδρομή από τις γαλλικές αρχές για το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού του ενός από τους καταγγελλόμενους.

Αναμένεται να στείλουν νέα αιτήματα και σε άλλες ευρωπαϊκές. Επίσης, θα ζητηθεί συνδρομή και από μια χώρα που έχει παραλάβει όλα τα στοιχεία Φαλτσιανί ώστε να σταλούν στην Ελλάδα επίσημα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top