Εισαγγελία για Φαλτσιανί: «Η δικαιοσύνη κάνει το καθήκον της ανεξαρτήτως κυβέρνησης»

Επίσημη ανακοίνωση με αφορμή την κατάθεσή του

​Επίσημη ανακοίνωση με αφορμή την κατάθεση Φαλτσιανί και τις αναφορές για "υπό έρευνα πολιτικά πρόσωπα σχετικά με τη λίστα Λαγκαρντ" εξέδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Η Εισαγγελία με βάση την χρονική συγκυρία (προεκλογική περίοδος) θέλει να διευκρινήσει ότι "η δικαιοσύνη επιτελεί το καθήκον της ανεξαρτήτως κυβέρνησης".

Αναφέρει επί λέξει:

"Η κατάθεση του μάρτυρα ελήφθη στα πλαίσια προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται από τον μήνα Αύγουστο μετά τη διαβίβαση από το υπουργείο Δικαιοσύνης φακέλου που αφορά σε κύκλωμα που διαμεσολαβούσε σε ξέπλυμα χρήματος. Της λήψεως της ως άνω κατάθεσης προηγήθηκαν άλλες ανακριτικές ενέργειες.

Η έρευνα βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο και θα απαιτηθούν περαιτέρω ανακριτικές ενέργειες προκειμένου να διαλευκανθεί.

Η εισαγγελία ουδέποτε ανακοίνωσε ονόματα των υπό διερεύνηση προσώπων και η όποια αναφορά στην παρούσα φάση στερείται νομικής βάσης. Η Ελληνική Δικαιοσύνη είναι θωρακισμένη από το Σύνταγμα με εχέγγυα ανεξαρτησίας και θα συνεχίσει να επιτελεί το καθήκον της ανεξαρτήτως κυβέρνησης".

Υπενθυμίζεται ότι Ερβέ Φαλτσιανί, ήταν υπάλληλος της ελβετικής τράπεζας HSBC και ήταν ο άνθ��ωπος που υπέκλεψε αρχεία της με μεγαλοκαταθέτες και αποκάλυψε τη λίστα Λαγκάρντ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top