Απίστευτη τραγωδία: 28 νεκροί μετανάστες από ανατροπή λέμβου στο Φαρμακονήσι

Ανεβαίνει συνεχώς ο αριθμός των θυμάτων - πρώτη ανάρτηση 11:52

Απίστευτη τραγωδία: 28 νεκροί μετανάστες από ανατροπή λέμβου στο Φαρμακονήσι
Ανεβαίνει συνεχώς ο αριθμός των νεκρών στη νέα τραγωδία με παράτυπους μετανάστες τα ξημερώματα στη θαλάσσια περιοχή, ανατολικά του Φαρμακονησίου. Λέμβος στην οποία επέβαιναν πάνω από 100 άτομα (112 κατά τους πρώτους υπολογισμούς) ανετράπη, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 28 μετανάστες, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας δέχθηκε τηλεφώνημα μέσω του αριθμού 112 ότι μετανάστες βρίσκονται σε κίνδυνο στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή. Άμεσα απογειώθηκε ελικόπτερο Super Puma και πλωτό του λιμενικού από τη Μυτιλήνη για τον εντοπισμό τους. Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα έως τώρα έχουν ανασυρθεί από τη θάλασσα 28 νεκροί, αλλά εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να αυξηθεί ο αριθμός των θυμάτων, καθώς κανείς δεν γνωρίζει τον ακριβή αριθμό των επιβαινόντων στην λέμβο.

Την ίδια ώρα άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό τεσσάρων ανήλικων που αγνοούνται στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σάμου, μετά την ανατροπή πλαστικού σκάφους που μετέφερε παράτυπους μετανάστες. Το λιμενικό περισυνέλλεξε σώους 24 μετανάστες από τη θάλασσα.



Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top