Ο άγνωστος πόλεμος της Μυκόνου

«Στρατός» με 500 μπράβους και τζίρος πολλών εκ. ευρώ

Ο άγνωστος πόλεμος της Μυκόνου
Ένας «στρατός» 500 μπράβων και security - πολλοί από τους οποίους είναι αδήλωτοι – δρα ανεξέλεγκτος, στον «άγνωστο πόλεμο της Μυκόνου» , με στόχο εισπράξεις εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Βήμα της Κυριακής».

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου πρόκειται για «αόρατες» εταιρείες συνοδείας, προστασίας και παντός είδους... εξυπηρέτησης κοσμικών με δεκάδες μπράβους «έτοιμους για όλα».

Το πρόσφατο επεισόδιο με τον άγριο ξυλοδαρμό 31 χρονου Κύπριου έξω από κλαμπ είναι μόνο ένα επεισόδιο σε αυτόν άγνωστο πόλεμο. Σύμφωνα μάλιστα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί τον περασμένο Ιούλιο έξω από άλλο κλαμπ, με την συμμετοχή σεκιουριτά που ανήκε στην ίδια εταιρεία που εμπλέκεται στον τελευταίο τραυματισμό.

Την ίδια ώρα, αποκαλύπτεται σύμφωνα με το δημοσίευμα ότι επιχειρηματίες που σχετίζονται με άλλη εταιρεία security, η οποία αρχίζει να έχει παρουσία και στην Μύκονο, ήταν πελάτες του μεγάλου κυκλώματος κοκαΐνης που αποκαλύφθηκε προ μερικών εβδομάδων και συσχετίζονται με ιδιοκτήτη εστιατορίου στο Κολωνάκι με το ψευδώνυμο «Πιγκουίνος», αλλά και με δύο ιδιώτες, ένα Έλληνα και έναν Αλβανό. Οι τελευταίοι ήταν τροφοδότες ναρκωτικών στην ίδια περιοχή της Αθήνας και δεν αποκλείεται να εμπλέκονται στην υπόθεση διακίνησης κοκαΐνης στο νησί.

Σύμφωνα με στελέχη της ΕΛΑΣ και νομικούς που επικαλείται η εφημερίδα, μετά την δολοφονία του Αυστραλού Ντουζόν από μπράβους σε κλαμπ τον Ιούλιο του 2008, τα 20-25 μεγάλα κλαμπ της Μυκόνου προχώρησαν σε συμφωνίες με εταιρείες security για την φύλαξη των μαγαζιών τους και υπέγραφαν ιδιωτικά συμφωνητικά μαζί τους για την μετάθεση των ποινικών ευθυνών σε περίπτωση τραυματισμού θαμώνων.

Πρόκειται για έναν τεράστιο τζίρο δεκάδων χιλιάδων ευρώ μηνιαίως με έσοδα από 20-25 κλαμπ, που έχουν από 500 έως 5.000 πελάτες σε καθημερινή βάση.

Στα μεγάλα κλαμπ υπάρχουν σε κάθε βάρδια 4-10 σεκιουριτάδες που αμείβονται με μεροκάματο 30-60 ευρώ. Οι περισσότεροι έρχονται στο νησί μετά από προσκλητήριο στο Facebook που ξεκινά στις αρχές Μαρτίου.

Το συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό στην αγορά “security” έχει αθλητής πυγμαχίας από την Βόρεια Ελλάδα, συγγενής του οποίου είχαν συστήματα ασφαλείας.

Ο κύκλος των συμφερόντων όμως δεν περιορίζεται εδώ, καθώς σύμφωνα με παράγοντες του νησιού εμφανίζονται μετά το Πάσχα διάφοροι τυχοδιώκτες που προσφέρουν υπηρεσίες κάθε είδους σε Έλληνες και ξένους επιχειρηματίες τουρίστες, ακόμη και για τις παραλίες, με άνθρωπο να τους κλείνει τραπέζια σε νυχτερινά κέντρα ή… ξαπλώστρες στην παραλία κ.ο.κ. με «μαύρες αμοιβές».

Ακόμη, όπως προέκυψε από την πρόσφατη δικογραφία για τα ναρκωτικά, υπάρχουν και άνθρωποι για άλλου είδους μεσολαβήσεις, μέχρι την προμήθεια ναρκωτικών και γυναικών για ερωτικά πάρτι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top