Σαντορίνη: Κινέζος ΕΣΤΗΣΕ παράνομη επιχείρηση διοργάνωσης γάμων- Έβγαλε 21.000 ευρώ

Διατηρούσε και ιστοσελίδα

​Ένας Κινέζος, με γαλλικό διαβατήριο, είχε φτιάξει μια παράνομη επιχείρηση παροχής υπηρεσιών σε ζευγάρια που παντρεύονταν, στα Φηρά της Σαντορίνης.

Πως λειτουργούσε; Νοίκιαζε δύο δωμάτια ξενοδοχείου, τα οποία είχε μετατρέψει σε ατελιέ προετοιμασίας γάμων. Στο ένα από τα δύο είχε φυλαγμένα 38 νυφικά και 30 φορέματα δεξίωσης, τα οποία εκμίσθωνε στις νύφες ενώ στο άλλο -εκεί όπου γινόταν η προετοιμασία της νύφης- βρέθηκαν 60 διαφορετικά είδη εξοπλισμού για μακιγιάζ.

Χρησιμοποιούσε δύο υπαλλήλους κινεζικής καταγωγής, οι οποίοι δεν είχαν άδεια παραμονής στη χώρα ενώ ο ίδιος μετέφερε τους πελάτες του με νοικιασμένο αυτοκίνητο σε διάφορα σημεία του νησιού όπου και τους φωτογράφιζε για το γαμήλιο άλμπουμ τους.

Ο «επιχειρηματίας» διατηρούσε ιστοσελίδα, στην οποία εντοπίστηκαν η συνεργαζόμενη Τράπεζα, ο αριθμός λογαριασμού στον οποίο γινόταν η κατάθεση των χρημάτων για πληρωμή των υπηρεσιών, περιγραφή τεσσάρων πακέτων υπηρεσιών διαφορετικής τιμής και φωτογραφικό υλικό από προηγούμενους γάμους.

Όπως αποκαλύφθηκε από τον έλεγχο που έκαναν δύο υπάλληλοι, η Προϊσταμένη της τοπικής Δ.Ο.Υ., σε συνεργασία με το Ι.Κ.Α. Θήρας και με την παρουσία αστυνομικού, οι παραβάσεις που διαπιστώθηκαν είναι η μη έκδοση φορολογικών στοιχείων για 14 γάμους που πραγματοποιήθηκαν τα τρία τελευταία έτη (2013-2015, ελάχιστη αξία: 14 x 1.500 = 21.000 ευρώ), η μη λήψη ή έκδοση φορολογικών στοιχείων για την αγορά νυφικών (ελάχιστη αξία: 38 x 300 = 11.400 ευρώ), η μη υποβολή δήλωσης έναρξης εργασιών της επιχείρησης, η μη τήρηση βιβλίων από έναρξης δραστηριότητας, καθώς και η μη προσκόμιση - έκδοση τιμολογίων αγοράς για την κατοχή ενδυμάτων - καλλυντικών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top