«Πλημμύρισαν» οι πλατείες της Αθήνας από τους μετανάστες:Χωρίς υποδομές,χωρίς συνθήκες υγιεινής

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

«Πλημμύρισαν» οι πλατείες της Αθήνας από τους μετανάστες:Χωρίς υποδομές,χωρίς συνθήκες υγιεινής

«Πλημμύρισαν» οι πλατείες της Αθήνας από χιλιάδες μετανάστες. Η πλατεία Ομονοίας, η πλατεία Βικτωρίας, η πλατεία Βάθη, στον ηλεκτρικό σταθμό, υπάρχουν παντού άνθρωποι σε άθλια κατάσταση αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο.

2361197.jpg
Χωρίς υποδομές, χωρίς συνθήκες υγιεινής εξαθλιωμένοι περιμένουν στην ουρά για ένα πιάτο φαγητό. Την ίδια ώρα η Τασία Χριστοδουλοπούλου επιμένει ότι «οι μετανάστες πηγαίνουν στις πλατείες για μερικές ώρες»!

2360918.jpg
Μπορεί αυτοί που έχουν ήδη καταφέρει να φτάσουν στην χώρα μας να φεύγουν μετά από 2-3 ημέρες, ωστόσο, έρχονται συνεχώς και άλλοι από τις εμπόλεμες ζώνες προς τα ελληνικά νησιά και στη συνέχεια προς τον Πειραιά και το κέντρο της Αθήνας.

2360917.jpg
Το ευχάριστο είναι ότι σε αυτή τη δοκιμασία που αφορά τόσο τους πρόσφυγες, όσο και τους κατοίκους της περιοχής, επικρατεί αλληλεγγύη.

Τρόφιμα, φάρμακα, ρούχα, παπούτσια και παιχνίδια συγκεντρώνονται κάθε μέρα για να προσφερθούν στους χιλιάδες ανθρώπους που έχουν κατακλύσει τις πλατείες, καλύπτοντας ένα μέρος των βασικών αναγκών τους.

2361087.jpg
Οι προσφορές αυτές και το έργο των εθελοντών συμπληρώνουν τις προσπάθειες των ανθρωπιστικών οργανώσεων που δίνουν τη μάχη για να καλύψουν το κενό της πολιτείας.

Στην πλατεία Βικτωρίας δεν υπάρχει ούτε μια χημική τουαλέτα, λένε οι εθελοντές στην εφημερίδα Έθνος. Η πολιτεία δεν θέλει να μετατρέψει την πλατεία σε νέο Πεδίον του Άρεως και γι’ αυτό δεν υπάρχουν σκηνές. Οι πρόσφυγες κοιμούνται στα παγκάκια και στα πεζοδρόμια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ:Ένα ζευγάρι μεταχειρισμένα παπούτσια για τους πρόσφυγες- Σάββατο 12/9 στο Σύνταγμα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top